De meest kleurrijke plekken op aarde

Vergeet sombere winterlandschappen, deze levendige plekken in de wereld helpen gegarandeerd om je dag wat op te vrolijken, want ze zijn echt prachtig! Je gelooft bijna niet dat ze echt bestaan, van geel, rood, paars tot blauw. Zie hier de meest kleurrijke plekken en de mooiste landschappen.

Okama Crater Lake, Honshu, Japan

kleurrijke plekken

Deze vulkaan in het Noorden van Japan vlakbij Honshu op Mount Zao is de meest actieve vulkaan. Deze vulkaan is de thuisbasis van de Okama krater, wat “pot” betekent in het Japans. Het krater meer heeft een diameter van 1.200 meter. Dit meer wordt ook wel het “vijf kleuren” meer genoemd, omdat het van kleur verandert met het type weer. Zeker dus een van de meest natuurlijke kleurrijke plekken.

Lavendel velden, Provence, Frankrijk

kleurrijke plekken

Oneindig veel lavendel velden zijn de echte trots van de Provence streek. Lavendel wordt in deze hele regio in Zuid-Frankrijk gebruikt, waar de essentiële olie uit de bloemen worden gebruikt om zeep, lotions en crèmes van te maken.

Luoping County, China

Eénmaal per jaar, transformeert China’s Luoping County in een enorme zee van gele bloemen. Deze lichte velden van de koolzaad plant bloeien in februari en maart en geven het gebied van Yunnan een zonnig gevoel voor deze twee maanden van het jaar.

Noorderlicht, Noorwegen

Bezoek Noorwegen vóór april, en trek ver naar het noorden om de aurora borealis te zien oplichten in de hemel. Echt een super mooi fenomeen.

Morning Glory Pool, Wyoming, USA

Morning Glory Pool zit aan de noordkant van het Yellowstone National Park. Helaas is het door bezoek van velen toeristen door de jaren heen niet meer zo blauw als het vroeger was. Toeristen kunnen namelijk munten laten vallen. Maar gelukkig heeft het nog steeds een deel van haar blauwe tint behouden.

Tulum, Mexico

Ontsnappen aan de velen toeristen? Ga dan snorkelen in de Sac Actun (White Cave), een onderwater grot waar je kunt zwemmen met een gids. Dankzij het ondiepe, heldere en zoete water zijn het perfecte snorkel locaties omringt door stalactieten en stalagmieten. Pas wel op voor rond vliegende vleermuizen!

Mendenhall Ice Caves, Juneau, Alaska

De ijsgrotten van Juneau’s gletsjer zijn niet bepaald gemakkelijk toegankelijk; je moet namelijk eerst met een kajak naar de gletsjer en vervolgens klimmen over het ijs. Perfect voor de échte avonturiers dus! Zodra je onder de gloeiende blauwe plafonds van ijs staat, weet je zeker dat het de moeite van de barre tocht waard was.

Hitsujiyama Park, Chichibu, Japan

Japan is veelal bekend om haar kersenbloesems, maar het land heeft ook een andere mooie plant, namelijk de shibazakura (roze mos). In het voorjaar wordt Shibazakura Hill in Hitsujiyama Park een soort van tapijt van honderdduizenden roze en paarse bloemen.

Antelope Canyon, Arizona, USA

 De Antelope Canyon is een prachtige diepe kloof gelegen in het Zuid-Westen van Amerika. De grot is ontstaan door erosie. De smalle, golven op de rotsformatie’s zorgen voor levendige patronen wanneer het zonlicht op de stenen schijnt. Deze hoort zeker thuis bij de meest kleurrijke plekken met overal een net andere tint.

The Grand Canyon, Arizona, USA

In dezelfde staat Arizona ligt de gigantische Grand Canyon die 445 kilometer langs de Colorado rivier loopt en tot 1,6 kilometer diep en 29 kilometer breed is. Tip: maak een spectaculaire helikopter vlucht over het gebied voor het mooiste uitzicht!

Zhangye Danxia Landform Geological Park, China

De gestreepte, technicolor bergen in het China Danxia Landform Geological Park zijn bijna te surrealistisch om te geloven. Over miljoenen jaren heeft het gelaagde effect tussen mineralen en zandsteen geresulteerd in dit prachtige landschap.

Tulpen velden, Nederland

Tot slot, mogen onze eigen tulpen velden niet ontbreken! Wie had verwacht dat wij ook een van de meest kleurrijke plekken zouden zijn! Nederland staat over de hele wereld bekend om haar regenboog tulpenvelden. De mooiste plek is ongetwijfeld Keukenhof, een park waar in april meer dan 7 miljoen bloembollen geplant worden. Voor ons Nederlanders niet zo bijzonder, maar jaarlijks komen hier veel (Japanse) toeristen op af.

Heb jij de keukenhof al ontdekt en wil je naar een van de andere kleurrijke plekken? Wij hebben voor jou het beste aanbod geselecteerd dus zoek je vlucht en ga er tussenuit!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies