Het is zover! Geen enkele bestemming is meer veilig voor Google Street View. Nu moet ook de grootste trekpleister van Peru eraan geloven: Machu Picchu. Dit neemt natuurlijk niet weg dat Machu Picchu natuurlijk veel mooier is om met eigen ogen te bekijken…;) Toch hebben wij de wandeling door Google Street View genomen. Met een indrukwekkend resultaat!

Machu Picchu, groen, luchtVoor mensen die slecht ter been zijn of niet zo ver willen of kunnen vliegen, is dit natuurlijk een leuk alternatief! Je krijgt zeker een goede indruk hoe het er daadwerkelijk uitziet.

Groen, wolken, bergen

Google Street View heeft zijn best gedaan om elk stukje van Machu Picchu beschikbaar te maken voor het publiek en dat is te zien. Je kan de ruïnes van dichtbij bekijken en de belangrijkste uitzichtpunten. Om de ervaring compleet te maken zijn er zelfs toeristen die af en toe in de weg staan.

machu-picchu-1072063_960_720

Elk jaar is er weer een enorme toestroom van toeristen die dit wonder willen zien. Dit heeft ervoor gezorgd dat dit UNESCO werelderfgoed steeds verder aftakelt. UNESCO heeft daarom aan de Peruaanse overheid gevraagd om manieren te bedenken om de aftakeling van het erfgoed te verminderen. De oplossing? Google Street View toelaten zodat je vanuit je huiskamer een blik kunt werpen op Machu Picchu.

Ben je nieuwsgierig geworden en wil je ook even rondkijken op bij Machu Picchu? Klik dan hier.

Wil je het met mijn eigen ogen zien? Hou dan onze deals op de website in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief! Regelmatig hebben wij mooie deals naar Peru. Retourvluchten beginnen al bij €294!!

Ga jij de reis maken dan zijn hier de tips en trics voor een eerste keer Machu Picchu.