PaperFlies is op een missie om de reisindustrie weer overzichtelijk te maken. Na de succesvolle vergelijkingstool voor vliegtickets is er achter de schermen hard gewerkt aan de lancering van de hotelvergelijker. We kunnen met trots zeggen dat hij nu live staat.

Met de nieuwe zoekfunctie voor hotels doorzoek je in één keer honderden grote hotelwebsites en boekingsites. Zo krijg je het wereldwijde hotelaanbod in één overzicht.

homepage hotel vergelijker

Screenshot homepage PaperFlies hotel vergelijker.

Overzicht en gebruiksvriendelijkheid waren belangrijk tijdens de ontwikkeling. Er is goed gekeken naar de informatie die cruciaal is om als reiziger een goede afweging te maken. Prijs en voorzieningen zijn wellicht het meest voor de hand liggend. Toch zijn het de locatie en reviews van andere gasten die het hoogst gewaardeerd worden. Hier is op ingespeeld door het scherm in tweeën te delen. Aan de ene kant een grote map en aan de andere kant de hotel informatie. Er kan zowel op de map als in de lijst met hotels gezocht worden.

hotel vergelijker zoekresultaten

Screenshot zoekresultaten.

 

Middels de map kun je de locatie van het hotel op de kaart bekijken. Uniek is dat de kaart en hotel informatie in één scherm te zien zijn. Wat overzicht geeft. Om de keuze te vergemakkelijken is de integratie gezocht met de belangrijkste review site ter wereld, Tripadvisor. De reviews kunnen onder ‘beoordelingen’ aan de rechterkant van het scherm bekeken worden.

Hotel vergelijker PaperFlies

Screenshot zoekresultaten met aan de linkerkant de kaart. Aan de rechterkant een voorbeeld van de tripadvisor reviews.

Omdat bestemmingen soms wel 1000+ resultaten opleveren. Willen we de keuzestress verminderen door een selectie van de leukste hotels te maken. Per bestemming worden 10 aanraders voorgesteld. Hierbij worden prijs, locatie en meningen van gasten zorgvuldig tegen elkaar afgewogen. Deze hotels zijn gelabeld met nummer 1 tot en met 10. De nummers corresponderen ook met de map. Heb je dus geen zin om zelf door de resultaten te gaan kun je snel een goed gewaardeerd hotel selecteren.

hotel zoekfunctie PaperFlies

Screenshot zoekresultaten. Links en rechts zijn de top 10 hotels zichtbaar middels nummer 1 tot en met 10.

Doordat PaperFlies een helikopterview aanneemt, boven boekingssites zoals Expedia, Booking.com, Laterooms, Easytobook, etc., zie je direct waar het hotel het goedkoopst aangeboden wordt. Het boeken van een hotel kan bij een aanbieder naar keuze. Wel staat standaard de voordeligste optie onder de groene ‘selecteer’ knop. Andere opties zijn toegankelijk via een dropdown aan de rechterkant van de groene selecteer knop.

We willen je uitnodigen om de nieuwe hotelfunctie te proberen. We horen graag wat je ervan vindt via klantenservice@PaperFlies.com, Facebook of Twitter.