Terwijl ik deze blog schrijf sneeuwt het hard buiten, een beter moment om aan het warme en mooie Australië te denken is er niet. Afgelopen januari kwam ik voor de derde keer terug uit Australië. Een land wat mijn hart gestolen heeft en waar ik nog vaak zal terugkeren. Het is vrij lastig om te beschrijven waarom ik zoveel van Australië hou, maar ik ga het in de deze blog toch proberen. Dit is mijn liefde voor Australië, reis je mee?

Jesper tijdens zijn Bondi to Coogee walk in Sydney

De oostkust van Australië

Met een oppervlakte van 7.692.000 km² behoort Australië bij de grootste landen ter wereld. Je kunt daarom als reiziger vele kanten op en verschillende mooie routes afleggen. Ik heb zelf nu 2 keer de oostkust gedaan, wat echt een fantastische route is.

Het paradijselijke Pebbly Beach in Australië!

The Great Barrier Reef, springende kangoeroes, kookaburra’s, koala’s in de bomen, het komt allemaal voorbij. Het is een gevarieerde route met vooral veel adembenemende vergezichten en hele mooie stranden. Plekken zoals Airlie Beach, Byron Bay, Pebbly Beach en Nelson Bay vind ik zelf echt geweldig en vind ik dat je als backpacker echt niet mag overslaan.

Een kookaburra gespot bij Airlie Beach

Het Australië gevoel

Wie door Australië reist zal er snel achterkomen wat het ultieme Australië gevoel is. Je kunt namelijk niet om die laid-back cultuur heen. Je merkt het al als je op het vliegveld bent, waar de meeste aussies al zeer relaxt overkomen. No worries mate, klinkt er regelmatig op straat. Als Nederlander vind je dit fantastisch, je bent tenslotte op vakantie en een vakantie hoort gewoon relaxt te zijn. De eerste dagen zul je merken dat je die Nederlandse stress nog even kwijt moet raken, maar daar helpen die Australiërs je wel mee hoor, wees maar niet bang.

Volle stranden tijdens kerst in Melbourne – Aussies kiezen natuurlijk voor een BBQ 

Aussie lifestyle

Wat ik misschien wel het mooiste aan Australië vind is de lifestyle. Heerlijk buiten leven, ‘s avonds BBQ-en op het strand en de dag afsluiten onder de veranda met een Australisch biertje in de hand. Voor mensen die graag buiten zijn is Australië echt ‘the place to be’. Als je kijkt naar bijvoorbeeld het klimaat in Northern Territory, daar komt de temperatuur het hele jaar niet onder de 30 graden. Die winterjas, sjaal en handschoenen hoef je daar sowieso niet mee te nemen.

Er zijn veel plekken waar je wilde kangoeroes kunt spotten!

Grote afstanden

Wat veel mensen vaak niet beseffen als ze naar Australië gaan, zijn de grote afstanden die je moet afleggen tussen steden of gebieden. Je moet soms echt uren rijden om van A naar B te komen, dat zijn wij in Nederland niet gewend. Het is daarom belangrijk om van te voren goed uit te stippelen welke plekken je wilt bezoeken. Tijdens een roadtrip is het namelijk lastig om onverwachts een andere route af te leggen, omdat dit al snel de reistijd met vele uren verlengd.

Het prachtige Phillip Island (in de buurt van Melbourne) in Australië 

Australiërs

Australiërs zijn trouwens hele vriendelijke mensen en staan altijd open voor een praatje. Is het niet in de supermarkt waar je ze spreekt, dan is het wel tijdens een prachtige hiking tocht. Ze nemen altijd wel de tijd voor je en zijn geïnteresseerd in je leven. Ook als je er even niet uitkomt bijvoorbeeld in een metropool zoals Sydney, staan ze altijd voor je klaar om je verder te helpen.

 

Harbour Bridge & Opera House in Sydney!

Tot snel, Australië

Ik denk dat ik zelf nog vaak terug zal keren naar Australië, er zijn namelijk nog genoeg mooie plekken om te ontdekken en ik krijg er nooit genoeg van. Ik zou heel graag eens de westkust willen ontdekken en de stad Perth. Dit lijkt mij echt een prachtige route, waar volgens mij ook veel moois te zien is.

Prachtige landschappen die voorbij kwamen tijdens onze roadtrip!

Zit jij zelf te twijfelen over Australië? Niet twijfelen, gewoon gaan. Je kunt pas echt meepraten over Australië als je er zelf ook bent geweest. Maar pas wel op: als je eenmaal geweest bent, heb je bij thuiskomst al snel heimwee en die heimwee ging bij mij niet meer over. Lees meer leuke reistips over Australië op www.liefdevoorreizen.nl