Parijs is een van de meest bezochte steden ter wereld. De stad is het decor geweest van talloze films en series en je moet er minstens één keer in je leven zijn geweest. Natuurlijk zijn de typische bezienswaardigheden als de Eiffeltoren, het Louvre en de Champs Elysées must-sees in deze wereldstad. Maar soms ben je toe aan wat originelers. Off the grid locaties waar het niet krioelt van de toeristen. Wij hebben er een paar voor je op een rijtje gezet.

bezienswaardigheden parijs

Ballon de Paris

In het André Citroën Park direct aan de Seine kun je voor maar €12 euro met een luchtballon de lucht in voor prachtige panorama beelden van Parijs. Het park bevindt zich op het terrein van de oude Citroën fabriek en is ontworpen door bekende landschapsarchitecten. Het park licht op een prachtige locatie direct aan de Seine en is heerlijk om in te relaxen. Het staat vol met exotische planten en bomen, heeft twee kassen, fonteintjes en pingpong tafels. Maar de leukste attractie is Ballon de Paris. Voor een prikkie ga je met een heteluchtballon 150 meter de lucht in. De ballon zit vast aan een stevige kabel zodat je niet te ver weg drijft. Aan de ballon hangt een ronde dichte ‘mand’ waarin je een spectaculair panorama uitzicht hebt over Parijs. Vooral bij zonsondergang of ’s avonds is Ballon de Paris een aanrader. De City of Light op haar best!

bezienswaardigheden parijs

De katten van Café de Chats

Café des Chats

Voor alle kattenliefhebbers is Café des Chats één van de leukste café’s in Parijs om even een goede koffie en lekker taartje te halen. Kattencafé’s zijn de laatste paar jaar steeds populairder geworden. Het fenomeen begon in Azië, hoe kan het ook anders, en spreidde zich al snel uit naar Europa. Café des Chats is zelfs zo populair dat je een plekje moet reserveren. Als je in het weekend terecht wil, moet je wel drie weken van tevoren reserveren! Maar het is het meer dan waard. Overal schattige slapende of spelende katten. Als je geluk hebt komen ze zelfs bij je op schoot zitten. Daarnaast serveert het café ook een lekkere lunch, gevolgd door een kopje koffie of thee.


bois de boulogne

 Bois de Boulogne

Het Bois de Boulogne is een van de grootste en bekendste stadsparken van Parijs. Het bos is 846 hectare groot en heeft onder andere een paardenrenbaan, een rosarium en een dierentuin. Het park bestaat uit talloze smalle, kronkelende paadjes, meertjes en stroomversnellingen, uitgestrekte grasvelden en statige eikenbomen. Aan de rand van het park liggen ook nog eens een siertuin en de tennisbanen van Roland Garros. Ook herbergt Bois de Boulogne de enige camping van de stad. Het park is bekend om de waterval uit de 19de eeuw, met grotten en een pad erachter. Je kunt hier heerlijk rondwandelen, fietsen, of lekker het water op met een roeibootje. Honger gekregen? Het park beschikt ook over verschillende restaurants, er zit zelfs een 3* restaurant bij de waterval.

bezienswaardigheden parijs
Rue Crémieux

Een kleurrijk stukje paradijs in Parijs. De Rue Crémieux in het 12de arrondissement staat vol met pastelkleurige huisjes, ieder met potten vol planten voor de deur. Het is een oase van Parijse charme. Grappig weetje: de Rue Crémieux lijkt wel heel erg op Portobello Road in Notting Hill. Deze straat staat ook vol kleurige huisjes. Er is echter geen enkele andere connectie tussen de straatjes dan dat ze rond dezelfde tijd gebouwd zijn, in de 19de eeuw.

bezienswaardigheden parijs

Marché St. Quentin

Deze overdekte food markt is een must-see als je in Parijs bent. De markt heeft tientallen stands met voedsel vanuit alle uithoeken van de wereld: Italiaans, Afrikaans, Portugees, Aziatisch, Marokkaans, Libanees, ga zo maar door. Er zijn slagers, bloemisten, een bistro en er zit zelfs een schoenmaker. De markt bevindt zich in een prachtig oud gebouw met glazen plafond, waardoor veel natuurlijk licht naar binnen stroomt. Op deze markt koop je de heerlijkste kaasjes, stokbroden, charcutterie en vers fruit die je vervolgens meeneemt voor een lekkere picknick aan de Canal St. Martin.

bezienswaardigheden parijs

Belleville

Belleville is een stadsdeel in het Oosten van Parijs waar je niet zo 1 2 3 toeristen ziet lopen. Toch is deze wijk een hotspot in de wording. In deze wijk vind je de China Town van Parijs, met talloze Aziatische restaurants, supermarkten en curiosa winkeltjes. Culinaire highlight van China Town is Lao Siam, waar je voor niet al te veel geld heerlijke Thaise en Laotiaanse specialiteiten voorgeschoteld krijgt.  Bezoek ook eens Librarie Photographique, een prachtige boekhandel met fantastische fotoboeken.

Zin gekregen om op reis te gaan? Bij PaperFlies vind je binnen 1 minuut het goedkoopste vliegticket. Wij vergelijken meer dan 1100+ reiswebsites voor je.