Een vlucht met een lange overstap is meestal een stuk goedkoper dan een directe vlucht. Een flink aantal uur wachten tussen twee vluchten komt dan ook regelmatig voor. Uren zitten op een luchthavenbankje en voortdurend kijken op de klok is niet echt leuk. Gelukkig is er tegenwoordig op de meeste luchthavens genoeg te doen, zodat wachten op de luchthaven niet meer saai hoeft te zijn!

Sightseeing

Overstap sightseeing Istanbul Dubai

Overstap sightseeing Istanbul Dubai

Heb je een lange overstap (minstens 5/6 uur) dan kan je op sommige luchthavens mee met een sightseeingtour. Passagiers van Turkish Airlines kunnen in Istanbul gratis mee op een tour door de stad. Na afloop word je weer netjes afgezet bij de luchthaven. Dit soort tours vind je onder andere ook in Dubai en Singapore. Zo kan je tijdens een overstap toch een groot deel van de stad zien!

Lekker slapen

Overstap Vancouver Munchen

Overstap Vancouver Munchen
Echt comfortabel liggen die luchthavenbankjes natuurlijk niet. Vooral als je alleen reist, is het meestal vervelend je ogen dicht te doen, zonder dat er iemand op je spullen let. Gelukkig zijn hier tegenwoordig op de grote luchthavens oplossingen voor. Zo kan je op Vancouver Airport in de Plaza Premium Lounge een “dutjeskamer” boeken voor zo’n $60 voor 3 uur. In München hebben ze zelfs heuse “nap cabs”. Behalve slapen kan je de cabines ook huren wanneer je een paar uur rustig wilt werken, er zit namelijk ook een bureau en stopcontacten in.

Gym

Overstap Dallas/Fort Worth International Airport Dubai

Overstap Dallas/Fort Worth International Airport Dubai
Tegenwoordig kun je je fitness-regime zelfs in stand houden tijdens het reizen. Er komen namelijk steeds meer in-terminal gyms. Zo is er op Dallas/Fort Worth International Airport een 24-hour yoga studio en kan je bij een overstap op Dubai zelfs in terminal 3 naar de G Force Health Club. Een 24-hour gym, waar stoomkamers, sauna’s jacuzzi’s en een zwembad te vinden zijn.

Buitenlucht

Overstap Changi Airport Singapore Tuin

Overstap Changi Airport Singapore Tuin

Op Changi Airport (Singapore) kan je tijdens een overstap relaxen in één van de tuinen. Ze hebben er hier maar liefst vijf! Zo vind je bij terminal 1 een rooftopcactustuin- en bar en bij terminal 2 een varen, orchideën en zonnebloementuin. In terminal 3 zit toch wel de meest bijzondere namelijk een vlindertuin! Hier fladderen meer dan duizend vlinders rond.

Sporten

 Incheon Airport, Zuid-Korea Overstap Schaatsen Sporten

 Incheon Airport, Zuid-Korea Overstap Schaatsen Sporten

Heb je een lange overstap op Incheon Airport, Zuid-Korea dan kun je kun je tijdens je tussenstop golfen bij de Sky 72 Golf Club. Doe je liever iets anders? Ga dan indoorschaatsen of naar een film in de airportbios.

Museum bezoek

Overstap San Francisco Airport Museum

Overstap San Francisco Airport Museum
Tot slot kan je tijdens je overstap ook cultureel doen. Op San Francisco Airport vind je namelijk een museum. In het SFO Museum zijn steeds wisselende tentoonstellingen te vinden. Zo is een overstap in San Francisco nooit saai!

Kan je ook niet wachten weer in het vliegtuig te stappen? Wij zijn dagelijks voor jou op zoek naar de beste vliegticketdeals (ook zonder overstap). Bekijk het gehele aanbod en boek je vlucht makkelijker, sneller en voordeliger dan dat je gewend bent!