Hoewel Rome de hoofdstad en het politieke centrum is van Italië, kan je als toerist ook je ogen uitkijken in Milaan. Milaan is namelijk het financiële centrum én de modestad van Italië en Europa. Laat je verrassen door de stad en kom erachter waarom het zo’n bruisende stad is!

Modestad

Ben jij een shopaholic? Dan kan kom je niks tekort in Milaan. Het is namelijk dé modestad van Europa, hier dragen de Italianen enkel de laatste mode. Wil je er zelf net zo modieus uitzien? Bezoek dan bijvoorbeeld het warenhuis “La Rinascente Duomo”, maar liefst 7 verdiepingen, waar je echt alles kan vinden op het gebied van mode. Heb jij een minder groot budget, maar shop je toch graag bij de bekende modehuizen? Dan kan is het “Franciacorta Outlet Village” een prima alternatief.

winkelcentrum

Cultuur

Wist je dat je naast de winkels ook heel veel cultuur kan bezichtigen in Milaan? Zo heb je de Dom (Duomo Santa Maria Nascente), wat één van de meest indrukwekkende Doms ter wereld is. Maar ook het “Sforza kasteel”, wat één van de beroemde monumenten is in Milaan, zeker een bezoekje waardt. En dan niet te vergeten, het welbekende “laatste avondmaal” van Leonardo da Vinci, wat te bekijken is in het “Cenacolo Vinciano”.

Duomo di Milano

Drinks

Wist je dat een espresso eigenlijk helemaal niet zo populair is in Milaan? Vaak wordt een espresso geassocieerd met Italië, maar in Milaan is het de Lungo die populairder is. De koffie wordt op dezelfde manier klaargemaakt, maar dan met veel meer water. Hierdoor is de koffie minder sterk. Ook is het een must om een “Spritz” te proeven wanneer je Milaan bezoekt. Een mix van prosecco, frisdrank en Aperol, een heerlijk Italiaans aperitief.

Restaurant Milaan

Food

Wist je dat de restaurants in Milaan vaak vroeg sluiten? Zo houden vooral restaurants buiten het centrum zich strikt aan de openingstijden. Kom je één minuut over half twee ergens binnen dan ben je niet meer welkom voor de lunch. Ook ’s avonds is het belangrijk om op tijd te zijn, in de meeste restaurants sluiten de keukens al om half 9.

Navigli Milaan

Uitgaansleven

Ben je klaar met shoppen, eten en drinken en ben je toe aan ontspanning? Dan is het zeker de moeite waard om dé uitgaanswijk van Milaan te bezoeken. Namelijk “Navigli”, alle restaurants en bars rondom de grachten in deze wijk zitten bomvol jonge en hippe mensen. Ben je niet zo van het feesten? Dan kan je een bezoek brengen aan “Quadrilatero del Silenzio”. Hier bieden kunsthistorici tours aan door wijken vol mozaïek, standbeelden en tuinen vol flamingo’s.

 

Ben jij nieuwsgierig geworden naar deze stad of gewoon zin om te reizen? Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om voor jou de beste deals op een rijtje te zetten!