Je boeking kosteloos annuleren na 24 uur?

Het wordt niet op grote schaal bekend gemaakt en staat vaak in de kleine lettertjes. De meeste luchtvaartmaatschappijen hanteren de 24 uurs regel. Dit houdt in dat je binnen 24 uur na het maken van je boeking er kosteloos vanaf kunt zien.

vliegticket annuleren wijzigen
Foutje

Heb je het meegemaakt dan ken je het gevoel. Balen balen balen, als je je beseft dat je bij je aankoop van je vliegticket een fout hebt gemaakt. Of net zo erg, als er kort daarna een beter tarief beschikbaar is. Het is nog relatief onbekend maar als je het veilig wilt spelen zorg dan dat je dit ontdekt binnen 24 uur na aankoop.

Er is hoop

Het lijkt misschien vreemd dat er een dergelijk consument vriendelijk beleid bestaat. Het is immers toch een industrie waar het over het algemeen zeer lastig is iets te veranderen na je aankoop. Maar in dit verband zijn de luchtvaartmaatschappijen zeer vergevingsgezind.

Deze regel geld bij de meeste luchtvaartmaatschappijen. Het beleid kan wel enigszins verschillen. Als je van deze optie gebruik van wilt maken, check dan altijd even hoe de vork in de steel zit voordat je de boeking maakt.

Meer inside information over het kopen van een vliegticket? Lees dan de “12 manieren om de goedkoopst mogelijke vlucht te boeken“.

Op zoek naar een vliegticket? Bij PaperFlies vind je binnen 1 minuut het goedkoopste vliegticket. Wij vergelijken namelijk 1100+ vliegticket websites voor je.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies