Interview serie #1: PaperFlies team Jens

Je kent ons natuurlijk als aanbieder van vliegtickets. Vanuit ons hoofdkantoor in Amsterdam zorgen wij er dagelijks voor dat jij op zoek kunt naar de goedkoopste vliegtickets, de beste deals en leuke inspiratie voor je volgende reis. Maar nu laten we je ook graag kennis maken met het PaperFlies team! Vandaag eerste editie met Jens Steenhuis, mede-oprichter van PaperFlies.

Jens Steenman PaperFlies teamWie ben je en wat is je functie binnen het PaperFlies team?

Jens Steenhuis, mede-oprichter van PaperFlies. Met reislustige ouders zat het reizen er al vroeg in. Tijdens de studie twee keer een half jaar in het buitenland gewoond om vervolgens uit een frustratie over de ondoorzichtige reisindustrie PaperFlies te starten.

Wat is je favoriete reisbestemming? En waarom?

Afrika. Het continent is ontzettend uitgestrekt, met veel verschillende landschappen. De vrijheid die je hier voelt is verslavend. Mensen zijn over het algemeen vriendelijk, behulpzaam en staan op een leuke manier in het leven. Ik ben een grote fan van safari’s. De eerste keer dat ik in het Kruger Park was kon ik niet stoppen met vragen stellen aan de ‘Ranger’. Fascinerend hoe de natuur in elkaar zit. Ook de Okavango Delta in Botswana is onbeschrijfelijk mooi en het hart is alleen toegankelijk met een ‘Makoro’ een traditionele kano. Of de stranden van Mozambique.. Ik kan nog wel even doorgaan ;).

Wat is je droombestemming?

Ik hou niet per se van 1 bestemming maar vind het mooi om onderweg te zijn. Daarom hou ik ook van rondtrekken. Als je rondtrekt en gebruikmaakt van lokaal vervoer, dan kom je pas echt in contact met het land en de bevolking. Graag zou ik Zuid-Amerika op deze manier nog een keer bekijken. Helaas is mijn Spaans nog niet fantastisch.

Wat was je laatste reisbestemming? En wat heb je er allemaal gedaan?

De ironie is dat ik zo ontzettend veel met PaperFlies bezig ben geweest dat ik de afgelopen twee jaar maar één keer op reis heb kunnen gaan. Dit was afgelopen zomer naar Sri Lanka. De bestemming kwam op mijn pad omdat het een goede deal was via PaperFlies. 480 euro retour met Etihad, die kon ik niet laten liggen. Sri Lanka is een eiland ter grote van België en Nederland gelegen onder India. Prachtige kustlijn, lekker klimaat en het binnenland is bergachtig met theeplantages en oude kloosters nog steeds bewoond door monniken. Het leuke is dat de oude houten Engelse treinen uit de jaren 50 nog steeds rijden. Inclusief de typisch Engelse stations en kartonnen kaartjes. Het gaat niet bepaald snel maar wel heel leuk om op deze manier het land te zien.

sri lanka train PaperFlies team

Reis tips & tricks die je met ons wil delen?

Go with the flow. Leg niet alles van te voren al vast. Vaak krijg je tijdens je reis leuke tips en dan ben je vrij om hierop in te haken. Je route te wijzigen en te ontdekken. Ik neem meestal een Lonely Planet mee, die kan je altijd even raadplegen, waar je ook terecht bent gekomen.

Kun je vertellen wat de toekomstige ontwikkeling zijn in de luchtvaartindustrie?

Concurrentie tussen luchtvaartmaatschappijen zal alleen nog maar toenemen. De consument plukt hier de vluchten van met ongelofelijke prijzen. Verre reizen worden hierdoor steeds toegankelijker. Pak je een goede deal dan zit je voor 500 euro al in Azië, het reizen daar is een stuk voordeliger. Uiteindelijk ben je dan hetzelfde kwijt als een reis binnen Europa.

Wat is jouw visie voor PaperFlies en het PaperFlies team?

Inspireren. Het reisbureau op de hoek die naar je wensen luistert en je vervolgens een aantal bestemmingen presenteert is eigenlijk al verleden tijd. Maar online is er geen alternatief. Iedere vliegticket website werkt op dezelfde manier: vul je vertrek en aankomst luchthaven in. Wat als je niet per se een bestemming in gedachten hebt? Met het PaperFlies team gaan we jou hierbij helpen!

Welke ontwikkelingen zijn er bij PaperFlies gaande?

De volgende feature van PaperFlies biedt jou de mogelijkheid om een type reis te kiezen. Bijvoorbeeld ‘Stedentrips’. Kies vervolgens je data en PaperFlies geeft je een overzicht wat het kost naar welke stad. Zo had je misschien wel Berlijn in gedachten maar Rome blijkt 50 euro goedkoper. Of zie je een bestemming waar je nooit aan had gedacht zoals het nu opkomende Leipzig.

Wat is jouw verhaal achter PaperFlies?

PaperFlies zijn wij gestart vanuit een frustratie van de onoverzichtelijke vliegticket markt. Wij werden gek van de omslachtige manier van het zoeken naar het voordeligste ticket. Er zijn zoveel prijsverschillen tussen vliegticket websites. Om een weloverwogen keuze te maken moest je een veelvoud aan vliegticket websites doorzoeken. Tijdrovend en zeer frustrerend. De zoekfunctie van PaperFlies doorzoekt meer dan 1100 vliegticket aanbieders met één zoekopdracht. Luchtvaartmaatschappijen maar ook vliegticket websites. Met één klik doorzoek je dus het hele internet en krijg je een overzicht van de beste prijzen. Boeken kan bij de luchtvaartmaatschappij, een vliegticket website of bij PaperFlies zelf. Volledige prijstransparantie dus.

Favoriete reisquote?

‘Collect moments, not things’

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies