Iedereen heeft af en toe wel is reiskriebels en denkt dan heel even: inpakken en wegwezen! Daarna kickt de realiteit weer in en gaan we met zijn allen weer naar school of werk. Maar met al die voordelige last minute deals online is het toch wel heel verleidelijk om te boeken.

Om het nog wat verleidelijker te maken om de koffer in te pakken en in een vliegtuig te stappen, gaan wij jullie haarfijn uitleggen hoe de beste last minutes te boeken zijn ;-)!

Travel, zoeken, voordelig

1. Check al je opties zorgvuldig

Om je op weg te helpen zoeken we bij PaperFlies dagelijks naar de beste reisdeals van het internet. Ook bij last minutes moet je goed zoeken naar de voordeligste prijs. Het kan zomaar zijn dat in plaats van een pakketreis een vliegticket en hotel los boeken goedkoper is. Ook PaperFlies zoekt dagelijks naar last minutes, of het nu vliegtickets of pakketreizen zijn. Belangrijk: check altijd de ligging van het hotel en vanaf welk vliegveld je vliegt.

 2. Rechtstreeks naar Schiphol

Het gebeurt misschien niet vaak maar blijkt vaak nog wel effectief. Het is misschien wel de letterlijke definitie van inpakken en wegwezen maar je zou zomaar een leuk dealtje kunnen vinden op Schiphol. Er zijn zelfs lastminute balies waar je een uur voor vertrek nog een reis kan boeken! Een leuke bijkomstigheid hieraan is dat je niet weet wat je bestemming wordt tot een paar uur van te voren! Wees dus voorbereid op elk soort weertype!

Wereld, reizen, inpakken

3. Denk creatief!

Iedereen kent de standaard last minute bestemmingen wel naar bijvoorbeeld Turkije, Griekenland of Egypte. Begrijpelijk want deze landen hebben lage kosten voor aanbieders. Toch is het misschien handig om naar minder populaire bestemmingen te zoeken voor een last minute. Er zijn ook mooie vakanties naar het zonovergoten Kroatië of Bulgarije die misschien nog wel voordeliger zijn. Dit omdat de last minutes naar deze landen ook verkocht moeten worden en hoe minder mensen het hebben geboekt hoe meer de aanbieders de prijs verlagen om deze vakantie deals nog aanlokkelijker te maken.

4. Inclusief of exclusief? 

Je denkt bij jezelf: ja nú heb ik echt een mooie vakantie gevonden, volgende week vliegen en voor een spotprijsje! Dan komt de realiteit aankloppen. Want bij het doorklikken tijdens het boekingsproces komen er steeds meer extra kosten naar boven. Bagagekosten, kosten voor de manier van betalen en boekingskosten zijn enkele voorbeelden van kosten die nog extra op de prijs komen. Daarnaast is het ook vaak maar de vraag of er wel of niet een transfer naar het hotel bijzit. Het lijkt dus op het eerste gezicht een mooi prijsje, maar vaak is dit helaas een lokkertje zodat erop geklikt wordt. Goed kijken dus!

inpakken, wegwezen, kikker

5. Boek op dinsdag

Het is geen fabeltje dat dinsdag een goede dag is om een leuke vakantie uit te zoeken. Daarnaast gooien veel last minute aanbieders de prijzen omhoog in het weekend, aldus de consumentenbond. Boek je last minute dus liever op een doordeweekse dag. Ook is het slim om na middernacht te boeken wanneer de sites ‘refreshed’ zijn en de prijzen net zijn aangepast.

Het enige wat je nog let is je koffer goed inpakken, misschien een inenting regelen en dan hop op reis. Als je een goede last minute wilt boeken, hou dan de website in de gaten. PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden reisdeals om jou alleen het beste aanbod te doen!