Afgelopen winter wilden we de kou in Nederland eens ontsnappen. Even helemaal out of the box denken qua vakantiebestemming. Wat eruit kwam: drie weken rondtrekken op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland!

Na de reis van wel 36 uur, werden we van het vliegveld opgehaald door een aantal locals, die ons zouden begeleiden tijdens de reis. Meteen na het verlaten van het vliegveld, kwamen we oog in oog te staan met de geweldig mooie natuur van dit land. De lucht was zó fel blauw en de bomen zo prachtig groen, net alsof je aan het dromen was. (Maar dan echt hoor: wauw.)

nieuw zeeland reizen natuur

nieuw zeeland natuur

Mount Cook

Er is heel veel te zien in dit land, maar we zouden de grootste hotspots eerst pakken, met als eerste Mount Cook. Mount Cook is de hoogste berg van Nieuw-Zeeland, wel 3724 meter hoog. Deze berg is vernoemd naar James Cook, de man die Nieuw- Zeeland heeft ontdekt. De berg ligt in het National Park Aoraki, dat sinds 1953 toegankelijk is voor toeristen. Er zijn meerdere bergtoppen in dit park, maar de Mount Cook valt tussen alle bergen het meeste op. Hij heeft een grote punt, met een laag sneeuw eroverheen. Ondanks dat de berg toch donker van kleur is, oogt hij door het lichtinval heel mooi blauw. Na een klein rondje wandelen door dit park waren mijn verwachtingen van dit land eigenlijk al waargemaakt, maar dit was pas de eerste stop!

Mount Cook Nieuw Zeeland

Lake Tekapo

Lake Tekapo is ook gelegen in de plaats Lake Takepo, in het midden van het Zuidereiland. Na een lange busreis stapten we uit, en onze monden vielen (stiekem) even open. De zon kwam net door en scheen op het felblauwe water. Het contrast werd nog meer versterkt doordat bijna heel het Lake is omringd door roze en paarse lupine bloemen. Ik kon uren kijken naar dit mooie meer, maar het was 30 graden, dus pootje baden was dé manier om af te koelen.

Gelukkig verbleven we hier 4 dagen, zodat we nog lang van het uitzicht konden genieten. Daarna was het tijd om te vertrekken naar de laatste hotspot van deze reis. Welke iets meer inhield dan alleen het bekijken van de flora…

Lake Tekapo Reizen Nieuw Zeeland

Dolfijnen spotten

We gingen namelijk dolfijnen spotten! Toevallig was dit op de verjaardag van een vriendin: een beter cadeau kun je je bijna niet voorstellen toch?! Gelukkig werd ik als een van de weinige niet zeeziek en kon ik volop genieten van de dolfijnen, want er zaten er toch meer dan dat ik had verwacht. De zon stond hoog aan de hemel en scheen fel, maar omdat ik zo afgeleid was door de omgeving was ik me alleen even vergeten in te smeren. Maar dit maakte niet uit, het was erg leuk voor de foto’s, want zo had je het uitzicht, de dolfijnen én een regenboog op maar éen foto.

Deze mooie dag moest wel afgesloten worden met een lekker etentje; fish and chips met als toetje Pavlova. Dit is een mierzoete schuimtaart, gebaseerd op meringue. Het toetje werd gegarandeerd met aardbeien en schijfjes kiwi. ( het fruit natuurlijk, niet de vogel!)

dolfijnen reizen nieuw zeeland

Na deze geweldige ervaringen in dit prachtige land was het tijd om de kou te trotseren in Nederland. De overgang van 30 graden en lekker met kerst op het strand liggen. Naar-5 graden en warme chocomel op de bank, is toch wel erg moeilijk.

Eenmaal terug op nieuwjaarsdag keek ik uit naar 12 uur, een nieuw jaar zou aanbreken. Weer een jaar dichter bij de volgende mogelijkheid om Nieuw-Zeeland weer te bezoeken!

Geïnspireerd om Nieuw-Zeeland te bezoeken? Bij PaperFlies zoeken we dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen.