Als je denkt aan Ibiza denken veel mensen snel aan een party-eiland waar de zon altijd schijnt en de drankjes beter smaken dan normaal. De beste DJ’s vliegen er naartoe, geven zelfs hun eigen feestjes, Hollywood sterren en onze eigen BN’ers vieren er hun zomervakantie en je kan niet meer onder de hippiecultuur  uit. Ibiza heeft letterlijk alles wat je kan wensen: cultuur én natuur.

Ibiza_Bay_2005

Het Spaanse eiland heet in het Catalaans Eivissa en heeft een oppervlakte van 575 km². Het duurt maar 45 minuten om van het noorden naar het zuiden van het eiland te rijden! Het eiland is dus niet erg groot maar desondanks wordt het reizen je niet super makkelijk gemaakt. Een scooter of auto is de grootste aanrader als je het eiland wilt ontdekken. Ook de stadjes zelf zijn niet gigantisch wat het onwijs sfeervol en gezellig maakt. Daarbij kan je dus op een scooter door meerdere dorpjes per dag racen.

nightlife-in-ibiza-ibiza-island-night-view-of-eivissa-town-and-sea-lights-reflection-686-e006

Als je er bent om te genieten van het strand en nachtleven, zit je in Ibiza stad helemaal goed en heb je verder natuurlijk niet veel nodig. DJ’s van over de hele wereld vliegen hier naartoe om de gaafste club te claimen en hier de zomer door te brengen. Qua uitgaan zijn er echt oneindig veel opties! Van een goede originele Ibiza fullmoon party tot een trancefeest in de hipste clubs. Alles kan.

ibiza3

Iets anders wat je moet ontdekken als je op Ibiza bent zijn de markten. Ze zijn er verdurend, verfrissend en er komen er elke zomer wel weer een paar bij. Dé twee “klassieke” commerciële hippiemarkten zijn Las Dalias en Punta Arabi. Ze zijn onwijs leuk en gezellig maar je hoeft ze niet allebei te bezoeken. Ze zijn redelijk gelijk aan elkaar. Kies er één en sla je slag op alle leuke hebbedingetjes. Ga daarna vooral naar de zondagsmarkt van het eiland in San Juan. Alles is handcrafted en handmade!

En dan nu: waar wil je het liefst je tijd door brengen als je op het eiland bent? That’s right, het strand!  Cala Salada is een absoluut pareltje. En na een kleine hike kom je bij het kindje van deze pracht terecht: Saladita

bigstock-Ibiza-town-view-from-white-gaz-30690476

 Geniet van de markten, de natuur, het uitgaan en de zon. Waar wacht je nog op? Bekijk de beste deals naar Ibiza!