Sprookjesachtige riads, geweldige spa’s en awesome rooftopbars: Marrakesh heeft het allemaal én veel meer dan dat. De stad is hot&happening en in combinatie met de authentieke duizend-en-één-nacht invloeden maakt het Marrakesh tot dé hotspot van 2017. Wij hebben een aantal hotspots voor je opgezocht die je écht moet bezoeken tijdens je reis.

Le Jardin Majorelle
Iedereen die wel eens in Marrakesh is geweest, zal je deze tip geven. Le Jardin Majorelle is de botanische tuin van Yves Saint Laurant. Deze tuinen zijn (net als de rest van Marrakesh) een sprookje. Wanneer je de volgers hoort fluiten en de palmbomen kalm ziet wuiven, kun je je amper voorstellen dat je zo dichtbij de drukke Medina van Marrakesh bent. Bezoek zeker het gedeelte met uitzicht over de fontein en de villa: dit zal je zeker mooie kiekjes opleveren. De opvallende blauwe kleur zal je betoveren.

Riad Yasmine

 


Foto: Riad Yasmine  

Foto: Riad Yasmine  

Foto: Riad Yasmine

Mocht je nog opzoek zijn naar een verblijfplaats in Marrakesh, overweeg dan zeker Riad Yasmine. Een Riad is een traditioneel Marokkaans huis of paleis met een binnenin gelegen tuin. Er zijn er ontzettend veel van in Marrakesh, maar als je het aan ons vraagt is dit toch écht de mooiste.  Je hebt deze hotspot misschien al eens voorbij zien komen bij verschillende travel bloggers op je timeline, en geef ze eens ongelijk. Hoe Istagram worthy is deze plek?

Djemaa El Fna

Het Djemaa El-fna plein is hét middelpunt van Marrakesh. Overdag is het er vrij rustig maar ’s nachts staat het vol met eettentjes, kraampjes met allerlei soorten specerijen, sinaasappelsap stalletjes, spinning fireballs, mensen die hun muziekkunsten laten horen, vrouwen die henna tatoeages zetten en duizenden mensen. Vanuit het plein kun je allerlei souks in. Dit zijn kleine winkeltjes waar ze de meest mooie spullen verkopen. Hou dus zeker wat ruimte over in je koffer, het Djemaa El-Fna verlaat je niet met lege handen.

Hamam behandeling 

Een hamam behandeling kan natuurlijk niet aan je reis ontbreken. De hamam’s in Marokko zijn, wederom, sprookjesachtig mooi en je kunt er heerlijke massages of stoombehandelingen ondergaan. Aanrader!

Een luchtballonvaart door de Sahara bij zonsopkomst 

Niet per se een hotspot, maar zeker een aanrader. Toegegeven: je moet er erg vroeg je bed voor uit maar we beloven dat het 100% de moeite waard is. Deze vaart biedt je een ongelofelijk mooi panoramisch uitzicht over het Atlas gebergte, de Al Haouz-vlakte en afgelegen Berber-dorpjes.

Le Grand Balcon du Café Glacier

Jemma El-Fnaa is één van de gekste en drukste plekken van Marrakesh. Voor het beste uitzicht van dit plein moet je naar het Le grand Balcon du Café Glacier. Het uitzicht is hier gewoonweg prachtig, of het nu dag of nacht is. Bestel een lekker drankje en geniet!

Reiskriebels gekregen naar Marrakesh? Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden deals om jou het beste aanbod te doen.