Net als bij vliegtickets verschillen prijzen van hotels naar het moment waarop je boekt, hoe je zoekt en voor wanneer je een overnachting wil. Met een paar trucjes kan je daarom een hoop geld besparen. In dit artikel zal ik uitleggen hoe je een goedkoop hotel kan boeken.

1. Boek op het juiste moment

16019183532_0ecf84ae03_k(1)

Wanneer je een hotel het beste kan boeken hangt af van of het een zakelijk of toeristisch hotel is. Als het hotel zakelijk is kan je het beste 1 week tot 10 dagen voor je verblijf boeken. Als het een toeristisch hotel of resort is het beste 2 tot 6 maanden van tevoren.

Waarom is dit zo? Omdat zakelijke reizigers meestal last-minute boeken, terwijl toeristen veel eerder boeken. De zakelijke hotels verlagen daarom vlak van tevoren hun prijzen. Toeristische hotels zijn juist goedkoper als je ver van tevoren boekt. Als je dus een last-minute hotel wil boeken, kies dan voor een zakelijke!

2. Boek op de juiste dag

goedkoop hotel, goedkope hotels, hotel boeken

De prijzen van hotels verschillen ook naar of je ze in het weekend of doordeweeks boekt. Zakelijke hotels zijn het goedkoopst in het weekend. Budget hotels zijn juist het goedkoopst doordeweeks omdat deze het populairst zijn in de weekenden, wanneer ze bezocht worden door studenten en citytrippers.

3. Vergelijk hotelaanbieders

goedkoop hotel, goedkope hotels, hotel boeken

De prijzen van hotels kunnen nogal verschillen per aanbieder. Bovendien kunnen hotels zelf ook nog weer andere prijzen vragen. Daarnaast kan de beschikbaarheid per aanbieder verschillen, waardoor het hotel vol lijkt op de ene website maar dat eigenlijk niet is. Vergelijk daarom altijd de prijzen van verschillende websites als je een goedkoop hotel wil boeken. Dit kan je gemakkelijk doen met de hotelvergelijker van PaperFlies!

4. Maak gebruik van gratis annuleren

goedkoop hotel, goedkope hotels, hotel boeken

In tegenstelling tot vliegtickets kan je hotelovernachtingen vaak gratis cancelen. Als je een hotel vindt, boek het dan meteen voordat de kamer weg is. Je kan altijd annuleren en een ander hotel boeken wanneer je toch een betere prijs hebt gevonden.

Via PaperFlies kan je nu hotels van honderden aanbieders vergelijken. Zo kan je gemakkelijk goedkope hotels zoeken. Lees ook de blog over de nieuwe hotelvergelijker van PaperFlies!