Wij begrijpen dat het belangrijk is met wie je oud en nieuw viert. Maar laten we eerlijk zijn, de juiste omgeving kan het ook een stuk leuker maken! Of je nou met je vriend, vriendin, familie, of met een paar random toeristen bent, in deze steden is de jaarwisseling altijd onvergetelijk.

SYDNEY
Het weer is het grootste voordeel van oud en nieuw vieren in deze Australische stad. Oud en nieuw valt hier midden in de zomer! Trek je leukste jurkje/korte broek aan en je bent good to go. Voor het gaafste uitzicht wil je het vuurwerk bij het Sydney Opera House en de Harbour Bridge zien schitteren. Beste uitkijkpunt is bij Kirribilli.

OperaSydney-Fuegos2006-342289398
BERLIJN

De Brandenburger Tor, het monument in Berlijn, is de plek waar je wilt staan tijdens Oud&Nieuw. Tel af en schreeuw mee met de rest van het plein tijdens het gekste moment van het jaar. Er zijn altijd openlucht feesten, DJ’s en lasershows en het gaat door tot aan de vroege uren van nieuwjaarsdag. Ook fijn; dit feest kost je welgeteld €0,-

Berlijn Brandenburger Tor

BARCELONA
In 2013 is er iets veranderd in het welbekende Barca. De Montjuïc Magic Fountain geeft sindsdien een van de beste New Year’s Eve parties die Spanje kent. Het feest begint om 11 uur ’s avonds en is gratis. Oud en nieuw, ook wel bekend als Nochevieja, is één van de gezelligste feesten van het jaar. Zo is de Spaanse traditie bijvoorbeeld dat je 12 druiven eet om middernacht. Een druif voor elke klokslag. Als je ze op tijd op hebt, is dat een goed voorteken voor het nieuwe jaar. Oefenen dus!

DUBAI
Zoals we ondertussen wel weten moet in Dubai alles beter en groter. Of het nou om het hoogste gebouw ter wereld gaat of het meest extravagante Oud en nieuw feest, Dubai overtreft het. Alle grote hotels, casino’s en andere prachtlocaties geven ‘de feesten van het jaar’ en organiseren immens grote gala’s. Dus, start saving & live it up in Dubai!

Dubai Strand Vakantie

PARAMARIBO
Ook in Suriname weten ze als de beste hoe Oud&Nieuw gevierd moet worden. Je begint uiteraard met het lekkerste eten, dit eet je gezellig samen met iedereen, door de dag heen, waarna het echte feest losbreekt. Festivals, straatfeesten en clubs: niemand is daar eigenlijk ooit uit gedanst. Zoals het hoort.

suriname Paramaribo feest

NEW YORK
Wie kent het niet? Wellicht één van de meest beroemde momenten is de ‘ball-drop’ op Times Square. Aftellend gaan hier duizenden toeristen en New Yorkers samen het nieuwjaar in. De avond wordt versierd door musical sterren, artiesten en confetti. Wie wil dat nou niet meemaken?

new york

RIO DE JANEIRO
Oud&Nieuw in Rio betekent eindeloos dansen tot je erbij neer valt. Oudejaarsavond staat hier symbolisch als keerpunt om het verleden met rust te laten en je te focussen op wat komen gaat. Het is traditie om witte kleding te dragen, of ongedragen/nieuwe kleding. Het feest gaat hier goed los. Ben je dit jaar in Rio? Kleed je in het wit en meng je in de duizenden en duizenden feestgangers op het strand en de boulevard van Copacabana Beach.

Copacabana Rio de Janeiro

LONDEN
Ben je dit jaar in het Verenigd Koninkrijk in december dan is er maar één plek waar je echt moet zijn als de klok 12 uur slaat. De Big Ben geeft een prachtige vuurwerkshow weg en die aanschouw je omringt door prachtige monumenten. Probeer rond de London Eye of op de Westminster Bridge te staan en je uitzicht zal adembenemend zijn.

london

Aangestoken om oud en nieuw in een andere stad te vieren? Hou PaperFlies dan in de gaten, dagelijks zoeken wij door duizenden reisaanbiedingen en zetten het beste aanbod op onze PaperFlies.com, Facebook en Twitter. Zo ben je gegarandeerd van een Happy New Year!