De woestijn van Nevada is jaarlijks het thuis van het Burning Man festival. Voor één week wordt er een surreële stad opgebouwd met zo’n 70.000 inwoners.

Burning Man is het festival der festivals. Het evenement is ontstaan in de zomer van 1986 toen drie vrienden op een strand in San Francisco een pop verbrandden. Hierdoor ontstond jaarlijks een terugkerend ritueel waar steeds meer mensen op af kwamen. Het strand werd echter te klein en de festiviteit moest zich daarom verplaatsen naar de woestijn.

fietsen, woestijn, burning man

Meer dan twintig jaar na het ontstaan van het festival is deze jaarlijkse bijeenkomst uitgegroeid tot het meest bizarre evenement van de wereld. De inwoners van Black Rock City verkeren 24/7 in één grote roes van muziek, vrijheid, liefde, kunst en zelfexpressie. Tijd bestaat op het festival niet, er wordt alleen gelet op het op of ondergaan van de zon. De Burners hebben alleen aandacht voor het moment, voor het nu. Daardoor kom je in aanraking met de meest bijzondere en unieke dingen.

fiets, woestijn, burning man

De festivalgangers komen van over de hele wereld om deze stad op te bouwen. Daarnaast delen ze hun eten, water en alles wat nodig is om zeven dagen Burning Man te overleven.  Er wordt nagenoeg niks verkocht. De achterliggende gedachte is vooral dat mensen elkaar dingen geven; van voorwerpen tot ervaringen. In de Burning Man gemeenschap is iedereen welkom, ongeacht ras of afkomst. Het is een plek waar iedereen zichzelf kan en mag zijn.

Aan het eind van het festival wordt nog steeds de zogenoemde Wicker Man ritueel in brand gestoken en wordt Black Rock City weer ontmanteld. Na het opruimen vertrekken de inwoners van het festival en is er geen spoor meer van de stad te bespeuren.

bus, woestijn, burning man

Wil je met je eigen ogen zien hoe Black Rock City er uit ziet? Hou dan onze deals naar bijvoorbeeld San Francisco in de gaten; wie weet ben jij volgend jaar ook een Burner!

PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden vluchten om jou alleen het beste aanbod te doen. Op zoek naar een goede deal kijk dan op PaperFlies.com.