Misschien wist je het al, maar Hawaii is geen apart land. Het is namelijk een van de mooiste staat van Amerika. Het ligt midden in de grote stille oceaan en heel ver weg van het koude Nederland. Het is namelijk gedurende het jaar gemiddeld tussen de 24 en 31 graden. De staat bestaat uit acht eilanden: Niihau, Kauai, Oahu, Molokai, Lanai, Kaho’olawe, Maui en Hawaii (het grootste eiland). Wij hebben de mooiste eilanden beschreven voor de ultieme vakantie.

Bezoek het derde grootste eiland Oahu

Oahu bestaat uit twee oude schildvulkanen, Waianea en Ko’ala. Daartussen ligt een brede vallei. Meer dan 80% van de staat Hawaii woont op het eiland Oahu. Ook is de hoofdstad Honolulu gevestigd op dit eiland. Het eiland is voornamelijk bekend door de belangrijke marinebasis Pearl Harbor. Maar wat is nou een leuke activiteit om te doen op Oahu? Nou dat is surfen. Vooral aan de noordkust worden golven bereden alsof het niets is. Jaarlijks komen hier de surfprofessionals om te strijden voor de ‘Triple Crown of Surfing’. Op dit eiland kan je heerlijk genieten van de stranden en het lekkere weer.

De weerzinwekkende natuur van Maui

Wie een natuurliefhebber is moet naar het eiland Maui gaan. Het eiland Maui wordt gekenmerkt door watervallen, een te gekke kustlijn, zandstranden en met kers op de taart de vulkaan Haleakala. Een absoluut hoogtepunt is Kipahulu. Kipahulu is een onderdeel van het Haleakale National Park. Hier vind je de mooiste water pools van heel Hawaii. Het is heerlijk om een verfrissende duik te nemen in een van de pools. Daarnaast vind je in het nationale park de vulkaan Haleakala. De naam betekent in het Hawaiiaans ‘’huis van de zon’’. Volgens de legendes heeft de halfgod Maui de zon aan de bergtop verbonden. Wanneer je nog een beetje tijd overhebt bezoek dan het dorpje Hana. Hana is een pittoresk dorpje. Het dorpje zelf is leuk om te zien, maar de weg ernaartoe is nog veel leuker. Je komt langs watervallen, diepe kloven en indrukwekkende bruggen. Zeker de moeite waard om te bezoeken.

Bezoek de actiefste vulkaan ter wereld

Op The Big Island ook wel Hawaii genoemd bevindt zich de actiefste vulkaan ter wereld. De Kilauea is een echte toeristische trekpleister. Daarnaast is het ook een heilige plek voor Hawaiiaanse bevolking. De vulkaan bevindt zich in het Hawaii Volcanoes National Park. Het park heeft echt mega veel verscheidenheid. Zo kan je ook een woestijn en regenwoud vinden in het park. Doordat het eiland vulkanische activiteiten kent vind je ook zwarte en groene stranden. Gelukkig hebben ze daarnaast ook gewoon witte stranden.

Het oudste eiland van Hawaii: Kauai

Volgens de wetenschappers is het eiland Kauai meer dan vijf miljoen jaar oud. Door de noordelijke ligging, vulkanische ondergrond en tropische begroeiing wordt het eiland ook wel ‘’Garden Island’’ genoemd. Wanneer je op dit eiland bent moet je de Waimea Canyon bekijken. Het uitzicht daar is weergaloos.

Wil jij naar Hawaii op vakantie? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.