Het is de ultieme droom: je baan opzeggen, je huis verkopen en wegwezen. Alles achter later en de wijde wereld in. Zeker in de tijd van de sociale media lijkt het steeds makkelijker. Overal kom je de meest fantastische foto’s, blogs en vlogs tegen van mensen die hun hele hebben en houden verkocht hebben om lekker de wereld te ontdekken. Om vervolgens naar je eigen bankrekening te kijken en sipjes te denken: misschien volgend jaar… Maar het kan echt! Je hebt natuurlijk wel een startbudget nodig, maar er zijn zat manieren om geld te verdienen tijdens je wereldreis.

bloggen wereldreis

Bloggen

Travelblogs zijn immens populair geworden de afgelopen jaren. En dat is niet gek, wie houdt er nou niet van die bloedmooie foto’s en inspirerende reisverhalen? Als jij een vlotte pen hebt en wel houdt van schrijven, is dit de ultieme manier om geld te verdienen tijdens je wereldreis. Je kunt je eigen travelblog opzetten, of maak een deal met bestaande blogs en bedrijven om jouw artikelen te laten publiceren. All you need is een laptop en wifi en je kunt overal aan de slag.

 

wereldreis fotografie

Fotograferen

Hou jij van fotografie en doe jij alles voor dat ene perfecte shot? Leef jij voor die ene idioot mooie foto? Dan is fotograferen tijdens je wereldreis eerder een blessing dan echt werken. Als fotograaf kun je je foto’s verkopen aan grote bedrijven, of verkoop ze op een eigen website of travelblog.

engels lesgeven wereldreis

Lesgeven

In veel landen in Azië en Zuid-Amerika zit men te springen om Engelse docenten. Het is een leuke manier om de cultuur van een land te ontdekken en tegelijkertijd verdien je een fijn zakcentje om de rest van je wereldreis te betalen. Je moet hier wel écht goed Engels voor spreken. Je kunt ook van tevoren een TELF cursus volgen, zodat je overal aan het werk kunt voor een degelijk salaris.

fruit plukken australië wereldreis

Fruit plukken

Werken in boom- en wijngaarden is een makkelijke en populaire manier om geld te verdienen op reis. Dit is vooral populair onder backpackers: een maandje hard werken en sparen om vervolgens weer twee maanden verder te kunnen reizen. Australië is één van de meest bekende bestemmingen voor fruitplukkers. Hier heb je wel een werkvisum voor nodig.

wereldreis geld verdienen cruiseship

Werken op een cruiseship

Ga werken op een cruiseship! Met een cruiseship doe je de meest exotische bestemmingen aan, denk Bahama’s, Hawaii, Cuba of Sint-Maarten. Tijdens de dagen op zee werk je hard om zodra je aan land bent de tropische bounty eilanden te ontdekken.

Wil jij ook op wereldreis? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden reisdeals om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.