Middenin de Texaanse woestijn, vlakbij de grens met Mexico, ligt het stadje Marfa. Er wonen nog geen 2.000 mensen maar jaarlijks reizen er duizenden toeristen naar het plaatsje omdat het zo… vreemd is. Natuurlijk willen wij dit met jullie zouden delen.

Texas

Opvallende kunst

Tot ongeveer de jaren ’70 stelde het stadje weinig voor. Het was pas nadat James Dean er zijn laatste film ‘Giant’ opnam dat het plaatsje op de kaart kwam te staan. Vervolgens besloot in 1971 de New Yorkse kunstenaar Donald Judd om in Marfa een permanente kunstinstallatie te vestigen. Dit bracht de reputatie van het stadje als centrum voor minimalistische kunst in een stroomversnelling. Inmiddels is het stadje een soort openluchtmuseum met een tiental galerieën voor moderne kunst.

Donald Judd Marfa Texas
Wonderbaarlijke natuur en Marfa Lights

Naast kunst is ook de prachtige natuur een reden om de lange reis naar de opvallende stad te maken. Het woestijnlandschap biedt adembenemende en unieke uitzichten omdat het zo hoog boven zeeniveau ligt. Marfa zou Marfa niet zijn als er ook niet op dit gebied iets vreemds te zien was. De Marfa Lights zijn witte lichten die soms vanuit het niets aan de hemel verschijnen. De wildste verhalen doen de ronde over hoe dit verschijnsel ontstaat. Wat zeker is, is dat het prachtige plaatjes oplevert.

Prada Texas
De stad is lastig te bereiken. De dichtstbijzijnde luchthaven ligt op zo’n 300 kilometer afstand en ook per auto ben je wel even onderweg. De slogan van de stad luidt dan ook: “Tough to get to. Tough to explain. But once you get there, you get it.”

De slogan zegt eigenlijk genoeg; je moet het meemaken! Heb je ook zin om een ticket te boeken en het mysterie van de Marfa Lights te ontdekken? Wij selecteren dagelijks de beste vliegticketdeals voor jouw vakantie. Bekijk snel hoe jij je droomreis waarmaakt!