Fiji is een droombestemming voor vele,  die misschien wel werkelijkheid kan worden. De vliegtickets worden steeds goedkoper en het wordt dus financieel gezien steeds makkelijker om naar dit pareltje te vliegen. Toegegeven; de tickets zijn nog steeds niet goedkoop, maar een goede voorbereiding is het halve werk. Maar wat zijn nu goede redenen (behalve het paradijselijke uiterlijk) om naar Fiji te gaan?

Uitgebreide keuzeFiji, blauw, eilandenEen leuk weetje over Fiji; het bestaat uit 320 eilanden! Sommige zijn onbewoond en zijn in het bezit van weelderige natuur en kleurrijke fauna. Door deze enorme selectie aan eilanden kun je kiezen uit ontzettend veel excursies. Een echte aanrader zijn de Yasawa eilanden. Deze eilanden zou je kunnen herkennen uit de geweldige film ‘Cast Away’. Als je graag wilt leren duiken dan zijn deze eilanden perfect voor jou! Het water rondom de Yasawa eilanden zitten vol met kleurrijke vissen en er worden meerdere duikcursussen aangeboden in dit gebied. Als je niet zo van duiken houdt, kan je natuurlijk ook een hop-on-hop off bootpas kopen en langs de eilandjes cruisen.

Duiken in een onderwater paradijsDuiken, vissen, zeeFiji is net zo indrukwekkend onder water als boven water. Het wordt door menig man zelfs ‘the soft coral capital of the world’ genoemd. En dat is natuurlijk niet voor niets. Wanneer je aan het snorkelen of duiken bent, heb je eigenlijk ogen te weinig.Het indrukwekkende onderwaterleven houdt je de hele tijd geboeid. Als je gaat duiken in het koraalrif kan je duiken met de sierlijke en vooral enorme manta’s. Je kan zelfs oog in oog komen met hamerhaaien, witpuntrifhaaien, rifhaaien, zilvertips en op sommige plekken kan je zelfs een tijgerhaai spotten. Met al deze soorten haaien moet je eerst wel wat lef bij elkaar rapen voordat je ze ontmoet..

 Een gemoedelijke sfeerZonsondergang, hangmat, strandFiji is het ultieme chill eiland. Als je er bent merk je het echt aan alles! Voor de inwoners bestaat het woord haasten of je ergens over druk maken niet en iedereen doet vooral rustig aan. Hoe kan het ook anders met deze omgeving. Er hangen overal hangmatten waar je heerlijk kan luieren dus ja.. waar zou je je überhaupt druk om kunnen maken?

Ultiem city sightseeing!Natuur, excursiesDe natuur op de eilanden zijn zo divers, kleurrijk en is van alle markten thuis. Gecombineerd met de helderblauwe zee is het een plaatje voor een ansichtkaart. Op veel eilanden kan je ontzettend veel tours doen om de eilanden te ontdekken. Denk bijvoorbeeld aan een grotten tour (ja er zijn ook mooie grotten), meevaren met een zeilboot langs alle witte stranden of ga raften met je reisgenoot. Voor de echte dare devils onder ons: je kan op Viti Levu (het hoofdeiland) een supergave bungeejump maken midden in de natuur. Misschien een idee?

Vakantie Fiji eilanden: een aanrader. Helaas is Fiji nog niet bepaald goedkoop om naartoe te vliegen maar je kan altijd sparen! Bovendien kan je redelijk goedkoop verblijven op Fiji. Een tip is om een reis naar Australië en/of Nieuw-Zeeland samen te stellen om vanaf daar naar Fiji te vliegen. Dat is relatief gezien een stuk goedkoper en het is misschien wel de reis van je leven!

Ben je nu geïnspireerd en wil je kijken of een tropische vakantie voor jou in het verschiet ligt? Check dan de website af en toe of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Misschien komt een mooie deal naar dit tropische paradijs binnenkort wel voorbij!