Excentrieke restaurants: de beste 10 ter wereld

Nieuwe restaurants rijzen als paddenstoelen uit de grond in Nederland, en ondernemers proberen telkens weer op een innovatieve manier met vernieuwde concepten hun delicatesse bij de consument te brengen. In de rest van de wereld kunnen ze er ook wat van. Wij hebben een top 10 list opgesteld van de meest excentrieke restaurants ter wereld.

Ithaa Undersea Restaurant – Maledivenexcentrieke restaurants

Dit restaurant bezorgt een je onvergetelijke onder water dining experience. Dit restaurant gelegen in de Malediven bevindt zich 5 meter onder het water oppervlak en geeft je een fantastisch panoramisch uitzicht van 180 graden over het koraal. Men serveert er gerechten van de Europese keuken in de vorm van een 6 gangen diner. Je mag verwachten dat hier dan ook een behoorlijk prijskaartje aan verbonden is! Maar ach, dan ben je wel bij een van de meest excentrieke restaurants geweest!

Ice Bar Snow Village – Finland

Snow village is een complex van ongeveer 20.000 vierkante meter en beschikt over hotelkamers, suites, een ice bar en een restaurant. Elk jaar wordt er 1,5 miljoen kilo aan sneeuw en 300.000 kilo natuurijs gebruikt voor het bouwen van de constructie. In de ice bar kan je a la carte eten voor een prima prijs. De temperatuur binnen de ice bar ligt tussen de -2 en -5 graden. Kleed je dus warm aan!

Fangweng Restaurant – Yichang, China

Na deze foto hoeven wij je misschien niet eens meer uit te leggen waarom deze plek tot een van de meest excentrieke restaurants behoort! Mocht je nog niet overtuigd zijn: de ingang van het Fangweng Restaurant is een saai grijs stenen gebouw, maar aan het einde van een smalle brug verdwijnt het restaurant in een steile rotswand. De vloer hangt namelijk minstens 60 meter boven de grond. Vanuit dit (hoge) punt hebben gasten een prachtig uitzicht over de Yangtze rivier. Voor de waaghalzen is er een mogelijkheid om verderop te bungee-jumpen.

Ali Barbours Cave Restaurant – Mombasa, Kenia

Deze prachtige locatie is gelegen 30 km ten zuiden van Mombasa. Deze grot is tussen de 120.000 en 180.000 jaar oud. Het restaurant bevindt zich buiten in de open lucht waardoor je letterlijk onder de sterrenhemel dineert.

Villa Escudero Waterfall Restaurant – Philippines

Dit unieke restaurant serveert locale gerechten op bamboe tafels en onder een waterval! De waterval zorgt ervoor dat het terras onder water loopt waardoor je aan het pootje baden bent in een warm water bron terwijl je geniet van een heerlijke lunch. Excentrieke restaurants kunnen zich dus ook gewoon in de natuur verstoppen. Wie had dat gedacht?

Modern Toilet – Taipei, Taiwan

Dit restaurant hanteert wel een heel apart concept, het heeft namelijk het toilet als centraal thema. Er zijn inmiddels zelfs 12 vestigingen van dit restaurant in Taipei. De toiletpotten dienen als stoelen. De eigenaren begonnen met het verkopen van ijs maar zijn uitgegroeid tot volwaardig restaurant. Wie weet zal dit in Nederland ook wel een hit zijn!

Hajime Robot Restaurant – Bangkok, Thailand

Dit Japanse restaurant is zo bijzonder omdat het eten geserveerd wordt door een samurai robot! Het werkt als volgt; op elke tafel is een screen display waarop je je menu keuze (meat of seafood) kunt doorgeven. De robot haalt de bestelling vervolgens van een lopende band en komt het naar je tafel brengen. In het midden van elke tafel bevindt zich een mini barbecue waar je het eten zelf kunt bereiden!

Rainforest Cafe – Londen, UK

In dit Londense café aan Picadilly Circus, waan je je in een tropisch oerwoud. In dit familie restaurant zie je talloze dieren voorbij komen. Het restaurant is een trotse sponsor voor het behoud van het regenwoud en doneert geld via een liefdadigheidsorganisatie.

HR Giger Museum Bar – Gruyères, Switzerland

De bar in dit museum is zo opgezet dat het lijkt alsof je binnendringt in de buik van een oud prehistorisch fossiel. De grond, stoelen, muren en het plafond doen er allemaal aan denken.

Heart Attack Grill – Las Vegas, USA

Deze bar is wel echt bizar te noemen. Alles wat je hier kunt eten is ongezond. Men kan hier mega hamburgers krijgen van wel 8.000 calorieën! Daarnaast kunnen mensen boven de 150 kilo gratis eten. Serveersters gaan gekleed in uitdagende verplegers pakjes.

Bezoek excentrieke restaurants!

Wij vinden het laatste maar een raar idee, maar er zitten ook genoeg restaurants bij waar ik wel graag een vorkje mee prik. Kan jij ook niet wachten om de wereld te ontdekken? Je bent er sneller en voordeliger dan je denkt! Dagelijks zoekt PaperFlies naar de beste deals van het internet. Zodat jij nooit teveel betaald voor vakantie.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies