Dom Pérignon in een hotelkamer op 10 kilometer hoogte en een butler die constant voor je klaarstaat. Daar komt de ‘Suite Klasse’ in de Airbus A380 op neer. De duurste vlucht waar je wel een hele aparte vliegervaring krijgt. Een fotoverslag van deze exclusieve stoelen, die alleen voor de rijke der aarde bestemd zijn.

Luxe vlucht

In 2008 lanceerde Singapore Airlines de Suite Klasse. Inmiddels zijn vele luchtvaartmaatschappijen gevolgd in het aanbieden van de ’s werelds meest luxueuze ervaring in een vliegtuig. Een vijfsterrenhotel in de lucht. Het interieur designed door Jean-Jacques Coste met fijn leer en jawel een tweepersoons bed. De meeste mensen zouden hier een flinke lening voor moeten afsluiten, want er zit een behoorlijk prijskaartje aan vast. Met de duurste vlucht van €15.455 vlieg je van Singapore naar New York. Goedkoop is het niet maar dan treed je wel in de voetsporen van Leonardo DiCaprio en Morgan Freeman die al eens vlogen in de Suite klasse.

suite klasse vliegtuig

De exclusieve reis

Gelukkig is er Derek Low met zijn spaarpot aan frequent flyer miles. Hij leverde ze allemaal in en boekte de ultieme vliegreis. Wij zijn blij dat hij dat met ons wilde delen en dat wij ons voor een keer in een wereld van ultieme luxe mogen wanen. Hier het exclusieve fotodagboek van zijn belevingen tijdens de duurste vlucht.

The Private Room

gouden vliegticket singapore duurste vlucht

inchecken private room duurste vlucht
Als we Derek mogen geloven is binnenkomen in de private room een missie op zichzelf, door een aaneensluiting van exclusieve doorgangen kom je bij de geheime kamer.

champagne kreeft vertrekhal duurste vlucht

Eenmaal aangekomen liet Derek zich verwennen met champagne en kreeft, inbegrepen bij je ticket uiteraard. Daarnaast zie je ook op de achtergrond van de foto hoe veel anderen zich ook zo’n speciaal ticket konden veroorloven..

Het “vliegtuig”

vliegtuig gangpad eersteklas duurste vlucht
Tijd om in te checken. Derek liep via zijn eigen ingang naar het vliegtuig waar zijn suite gereed was.

champagne vliegtuig steward duurste vlucht
“A glass of Don Pérignon, sir?” (Dacht het wel! Denkt Derek).

vliegtuig hotel kamer duurste vlucht
De suite waar je je deze reis goed kan vermaken. Niet allen ziet het er een stuk comfortabeler uit, het is ook voorzien van enkele handige accessoires. Een kleine greep uit het assortiment:

bose koptelefoon vliegtuig duurste vlucht

Bose koptelefoon. Altijd handig voor als je oortjes op eens niet lekker meer zitten.

toilettas vliegtuig duur duurste vlucht

fles parfum vliegtuig duurste vlucht

Salvatore Ferragamo toilet tas inclusief een fles cologne. Van een reis zoals deze kan je natuurlijk altijd een beetje duf worden. Dat moeten we niet hebben, dus hier de reddende engel.

pyjama vliegtuig inbegrepen duurste vlucht
Givenchy slippers en pyjama, dat kan natuurlijk niet ontbreken bij een fijne vlucht.

koffie menu vliegtuig duurste vlucht
Eenmaal in de lucht begon het met het koffie menu. Waar je normaal een bakje slootwater tot je neemt, is dat hier wel even wat anders.

diner vliegtuig voorgerecht duurste vlucht
Daarna een 5 gangen diner inclusief kaviaar, kreeft en foie gras. Dat krijg je er bij de duurste vlucht natuurlijk wel bij.

prive badkamer vliegtuig duurste vlucht
Derek was toen wel enigszins moe en besloot zich in zijn badkamer gereed te maken voor het slapengaan.

tweepersoons bed vliegtuig duurste vlucht
Ondertussen werd door 2 man sterk zijn bed opgemaakt. Perfectie is hierbij erg belangrijk en daar heb je al snel 4 handen voor nodig.

eigen bed vliegtuig duurste vlucht
Derek noemt het zelf de meest eenzame vlucht ooit. Aan de foto’s te zien kunnen wij hem geen ongelijk geven.  Buiten het buitensporig veel personeel, was Derek niet echt door mensen omringd. Ach eenzaam is het misschien wel, maar vliegen wordt voorlopig niet veel beter dan dit.

[Fotocredits: Derek Low]

Maken wij jou ook al blij met een normale vlucht naar jouw droombestemming? Kijk dan vooral verder voor de beste deals en wie weet spaar jij ooit ook zo veel frequent flyer miles!