Naast alle prachtplekken, parelwitte standen en mooie uitzichten, zijn er helaas ook ontelbaar veel lelijke steden op de wereld te vinden. Een grote (hoofd)stad hoeft er niet fantastisch uit te zien. Maar deze metropolen, met enorme wolkenkrabbers en een hoge crime-rate staan standaard in het lijstje van lelijkste steden ter wereld.

Sao Paulo

Sao Paulo Metropolen

Sao Paulo Metropolen
Het lijkt of de natuur al haar moeite heeft gestopt in het maken van de omgeving rondom Rio, maar hierna deze andere grote metropool compleet vergeten is. De vele wolkenkrabbers maken het er zeker ook niet mooier op. Sau Paulo is dan misschien één van de meest bruisende steden wat betreft winkelen en dineren, mooi is het er zeker niet.

Luanda

Metropolen Luanda

Metropolen
Luanda is de hoofdstad van Angola. Hoewel veel mensen hier in grote armoede leven kent de stad ook abnormaal hoge prijzen. Een hamburger voor £32 en een huur van £7.500 per maand voor een flat met één kamer. De stad bestaat nu vooral uit lelijke appartementen, we hopen dat iets hier nog verandering in gaat brengen.

Houston

Metropolen Houston

Metropolen Houston
Houston we have a problem; You’re ugly. Houston is Amerika’s vierde grootste stad, maar zeker niet de mooiste. In vergelijking met andere Amerikaanse steden is dit zeker één van de lelijkste en wint de stad het net van Atlanta en Cleveland. Helaas voor de inwoners is de stad ook nog eens gekozen tot de tweede meest saaie stad in de wereld.

Detroit

Metropolen Detroit

Metropolen Detroit
Nog een Amerikaanse stad die het niet wint qua schoonheid. Dit komt niet alleen door de gebouwen, maar ook door de kwaliteit van het leven. De stad heeft één van de hoogste crime rates en is voornamelijk opgebouwd uit baksteen, beton en glas.

Caracas
Metropolen Caracas

Metropolen Caracas
Mensen die hun reis beginnen in de hoofdstad van Venezuela, reizen meestal snel door. Ondanks dat er in Caracas genoeg te beleven valt, zorgt de architectuur er voor dat deze betonstad niet erg aantrekkelijk is voor toeristen. De rest van het land heeft vele mooiere plekken te bieden.

Shenyang
Metropolen Shenyang

Metropolen Shenyang

Metropolen Shenyang
Shenyang is een stad in het noorden van China. Er wonen hier maar liefst 7,2 miljoen inwoners. Het Fang Yuan gebouw (ronde gebouw op de foto hierboven) werd zelfs door CNN gekozen voor de top 10 lelijkste gebouwen op aarde.

Sta jij deze metropolen ook liever over? De wereld heeft zo veel moois te bieden, dus pak je kans en ontdek het!