Met een beetje geluk hebben we een mooie nazomer in september. Maar wat dan? Waar boek je een vakantie heen als je wilt ontsnappen aan de regen en grijze Hollandse lucht. Je moet natuurlijk tussendoortjes boeken om jezelf overeind te houden tot het volgende zomerseizoen. Hier een lijstje om je daarbij je helpen.

OKTOBER: CYPRUS

Het Griekse eiland Cyprus heeft nog veel te bieden in de maand oktober. Het is de perfecte plek om nog wat warme zomerstralen mee te pakken. De regenkans op het eiland is minimaal en de temperatuur ligt tussen de 25 en 30 graden. Omdat het toeristenseizoen aan zijn einde komt tegen deze tijd zijn de dorpjes, restaurants en stranden een stuk rustiger dan tijdens het hoogseizoen. Pak voor laatste keer dit jaar nog wat zon en creëer een tan om de komende maanden mee door te komen.

4075237121_fdc91aa3ef_b

NOVEMBER: GAMBIA
Veel zon en geen regen, én geen kans op orkanen, wat wil een mens nog meer. Het is het kleinste land op het Afrikaanse continent en de afgelopen jaren onwijs populair geworden. Warme en zonnige dagen en koele avonden brengt de perfecte winterzon vakantie met zich mee. Van het typisch Afrikaanse landschap genieten? Gambia valt goed te bereizen, dus het enige wat je moet doen is van je zonnebedje afkomen.

DECEMBER: MEXICO
Een vakantie naar Mexico zorgt ervoor dat iedereen gelukkig blijft. Cultuur, shoppen, zonnen, wandelen; er is van alles wat. Mexico City heeft genoeg markten om af te struinen en voor een snorkel excursie is daar het wereldberoemde Palancar koraalrif. De temperatuur in Mexico in deze maand ligt tussen de 20 en 28 graden en het zeewater is 27 graden. Perfect voor een winterduik.

JANUARI: CURAÇAO
Met een temperatuur tussen de 24 en 30 graden is Curaçao een van de betere winterbestemmingen in de maand januari. Met een vlucht van negen uur bereik je Willemstad. Wissel wat euro’s in voor de Antilliaanse guldens en geniet van dit Caribische eiland. Een auto huren en het eiland afrijden wordt aangeraden.  De vraag ‘waar zullen we naartoe gaan?’ lijkt mij bij deze beantwoordt.

phuket-hammock-palm-trees

FEBRUARI: THAILAND
Duiken, op het strand liggen, door de jungle trekken of dansen op het strand: in Thailand kan het allemaal. Met temperaturen in februari tussen de 27 en 32 graden kan je je geluk niet op in het zuid-oost Aziatische land. Voor de cultuur snuivers zijn er tempels, markten en eeuwenoude Boeddha beelden door het hele land heen. Aanrader voor iedereen; scooter je weg over de eilanden en het vasteland. Zo krijg je alles te zien dat je in een bus zou missen, je kan overal stoppen en van de wind in je haren genieten.

Ook zin gekregen om te gaan reizen? Kijk dan op PaperFlies voor een dagelijks overzicht van de beste reisaanbiedingen van het internet.