De visie achter de zoekfunctie

Langzaam maar zeker schudden we de industrie wakker. De bijna gecultiveerde manier van vliegtickets aanbieden is echt niet meer van deze tijd. Administratie kosten, taksen en toeslagen en een ondoorzichtige markt, niet oke. Met onze zoekfunctie gaan wij voor all-inclusive prijzen en een duidelijk overzicht waar je het voordeligst uit bent.

Korte achtergrond van de industrie

‘Luchtvaartmaatschappijen zijn de vervoerders dus daar is het altijd het goedkoopst, toch?’. Dit is helaas niet waar. Online vliegticketaanbieders (b.v. Expedia) hebben namelijk hoge verkoopvolumes. Hierdoor zorgen vliegticketaanbieders voor een belangrijk gedeelte van de omzet van een luchtvaartmaatschappij. Doordat deze aanbieders voor een groot gedeelte van de omzet zorgen belonen luchtvaartmaatschappijen de aanbieders met commissies. Deze commissies worden regelmatig doorberekent als een korting naar de klant.

Het kan dus zijn dan je bij aanbieder A een betere prijs vind dan bij aanbieder B of bij de luchtvaartmaatschappij zelf. Door deze constructies is het moeilijk te bepalen waar het daadwerkelijk het goedkoopst is. Bovendien is het ontzettend tijdrovend om bij 100 websites dezelfde zoekopdracht te doen.

Het traditionele zoeken naar een vliegticket

De prijsverschillen zijn zo groot tussen verschillende aanbieders dat het inmiddels vanzelfsprekend geworden is om meerdere vliegticketwebsites te vergelijken. Het kan immers honderden euro’s besparen. De gemiddelde reiziger opent, voordat hij een weloverwogen keuze kan maken, een veelvoud van websites om vervolgens de prijzen te vergelijken. Dit werk wordt nu uit handen genomen door de zoekfunctie van PaperFlies die het internet afzoekt en de vergelijking op één pagina biedt.

Hoe werkt dat bij PaperFlies

Wanneer je zoekt naar je ideale bestemming gaan op de achtergrond de motoren draaien en wordt het internet afgezocht naar de goedkoopste prijzen. Vervolgens krijg je een overzicht van de vluchten, aanbieders en prijzen (vliegtuigmaatschappijen en vliegticketaanbieders). In één oogopslag vergelijk je dus wat het vliegticket kost op verschillende websites en waar het ticket het allergoedkoopste is. Zo heb jij de keuze of je boekt bij, de website van de luchtvaartmaatschappij (bv.: lufthansa of Easyjet) of de website van vliegticketaanbieders (bv.: Expedia) of bij PaperFlies zelf. Klik je op de aanbieder met de prijs die je graag wilt boeken dan word je direct doorgeleid naar de boekingspagina voor de desbetreffende vlucht.

vliegtickets zoeken overzicht

In het overzicht zit de goedkoopste prijs van het internet altijd achter de groene ‘selecteer’ knop. “Ons advies” geeft de beste prijs/kwaliteit verhouding weer. Het advies wordt gegeven op basis van een combinatie van de beste prijs, reisduur en aantal overstappen. Uit honderden vluchten wordt de vlucht met de beste prijs/kwaliteit verhouding direct inzichtelijk gemaakt. Zoals je in dit voorbeeld ziet heeft ‘ons advies’ een iets hogere prijs dan de goedkoopste optie maar daarvoor vlieg je wel direct.

prijs kwaliteit vliegtickets

De komende jaren gaan we door bouwen op onze techniek. Onze basis biedt zoveel mogelijkheden. We worden een completer reisplatform waarbij we de techniek slim inzetten. Zo kunnen we de reiziger steeds beter helpen in het onoverzichtelijke reislandschap. Via onze zoekfunctie op PaperFlies.com kan je in een hand omdraai je gewenste reis zoeken en boeken. Slim & voordelig!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies