Afrika heeft naast zijn zon en een scala aan wilde dieren nog veel meer te bieden. Elk land in Afrika heeft iets unieks en over het hele continent heen zijn een aantal prachtige natuur pareltjes te vinden. Deze plekken zijn zeker het bezoeken waard, maar dan moet je natuurlijk wel van hun bestaan afweten. 😉

1. The Blyde River Canyon, Mpumalanga, Zuid-Afrika

Blyde, groen. rivier

Dit prachtige ravijn in Zuid-Afrika strekt zich 25 kilometer ten noorden van de Drakensbergen. Deze plek is omgeven door een weelderige natuur en er leven meerdere dieren in dit ravijn zoals nijlpaarden, verschillende aap soorten en antilopen. Als je wilt kan je met een paard (of gewoon lopend) de bergen door.

 2. Victoria Falls, grens tussen Zambia en Zimbabwe

Victoria, waterval, zambia

Deze majesteuze waterval strekt over de grens van zowel Zambia als Zimbabwe. Deze populaire en vooral indrukwekkende waterval is door de Schotse ontdekkingsreiziger David Livingstone genoemd naar koningin Victoria. Echter noemt de lokale bevolking de waterval Mosi-oa-Tunya, wat de rook dat dondert betekend. Omdat het een hotspot is voor toeristen gaan er ook veel bussen en treinen naartoe, deze hotspot bereiken is dus geen probleem!

3. Mount Nyiaragongo, Republiek Congo

Berg, uitbarsting, actief

Deze mooie (en actieve) vulkaan ligt in de Republiek Congo en staat bekend om het grootste lava meer ter wereld. Gelukkig duurt het jaren voordat ze lava zich heeft gevormd, waarna de vulkaan uitbarst en de lava in het rond vliegt

4. Namib woestijn, Namibië

Namibie, woestijn, boom

De Namib woestijn in Namibië is vooral bijzonder omdat het grenst aan de Atlantische Oceaan. Om deze begrenzing goed te kunnen zien, zal je helaas in het vliegtuig moeten stappen. De woestijn is wel begaanbaar via een aantal tours, waar je ook de spookstad Kolmanskop kan bezichtigen dat geruïneerd is door de woestijn. Kenmerkend voor deze woestijn zijn de rode duinen die duizenden kilometers over Namibië strekken.

5. Table mountain, Kaapstad, Zuid-Afrika

Table, berg, zuid-afrika

Deze prachtige berg reikt boven de wolken uit en heeft een iconische piek. De berg trekt veel klimmers en wandelaars en is makkelijk lopend bereikbaar, maar er is ook een kabelbaan aanwezig die jaarlijks vele toeristen de berg op hijst. Leuk feitje aan de kabelbaan: de bakjes van de kabelbaan roteren rond zodat je een mooi panorama uitzicht krijgt vanaf elke kant.

6. Mount Kilimanjaro, Tanzania

Kilimanjaro, wolken, blauw

Met zijn 5885 meter hoog is de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika. Deze berg is eigenlijk een vulkaan die opgedeeld is in drie kegels. De berg is niet ontzettend lastig om te beklimmen dus amateur klimmers (onder begeleiding) zouden deze berg kunnen beklimmen.

7. Serengeti National Park, Tanzania

Serengeti, bergen, groen

Dit is bij uitstek het meest bezochte nationale park van Afrika. Het 17.763 vierkante meter grote park staat bekend om zijn grote scala aan dieren. Je kan bijvoorbeeld leeuwen, zebra’s, olifanten, giraffes, luipaarden, krokodillen en nog veel meer dieren bezichtigen in dit mooie park.

8. Baobab avenue, Menabe, Madagascar

Baobab, groot, boom

Deze majesteuze bomen in Madagascar zijn een pareltje voor het oog. Deze enorme Baobab bomen trekken jaarlijks veel toeristen en staan naast een weg die Morondava en Bolon’i Tsiribihina met elkaar verbindt. Eigenlijk dus een normale weg alleen dan omringd met kolossale Baobab bomen. En als je toch in Madagascar bent, kan je meteen leuke Maki’s ontmoeten!

Ben je toch nog niet helemaal overgehaald om naar (Zuid)-Afrika te gaan? Check deze blog om je te overtuigen.

Ben je geïnspireerd en wil je toch wel graag één van deze coole plekken bezoeken? Hou dan de website in de gaten want ook Afrika komt vaak voor in onze deals! Wie weet zit je straks wel de Big 5 te bezichtigen in het Serengeti Park.