Wanneer je de wekker vroeg zet, kun je de zonsopkomst bekijken. Prachtig, zo vroeg in de ochtend de eerste zonnenstralen tussen de bergtoppen, of om de zon uit de zee zien komen. Hieronder de top 5 mooiste plekken ter wereld om van de zonsopkomst te genieten.

1. Mount Kilimanjaro, Tanzania.
Mt. Kilimanjaro, de hoogste berg in Afrika met een hoogte van ongeveer 5800 meter, is een prachtige bestemming voor een bergtocht. Je begint aan de door jou gekozen tocht waarbij je verschillende prachtige tussenstops maakt. Tijdens zo’n meerdaagse tocht, krijg je de mogelijkheid om meerdere, verschillende zonsopkomsten- en overigens ook zonsondergangen- te zien. Zorg dat je op tijd wakker bent zodat je niet de zonsopkomst mist!

5817079999_3e368cc4f3_o

2. Tempels van Bagan – Myanmar
Bagan, ook wel de tempelstad genoemd, is een prachtige plek om de zonsopkomst te zien. Met meer dan 2000 verschillende tempels is er een hoop te zien en te fotograferen. Bagan staat bekend als een van Myanmar’s grootste toeristenattracties, dus wees voorbereid op grote hordes toeristen. Maar niet betreurd, met meer dan 2000 tempels is er genoeg voor iedereen. Voor een mooie zonsopkomst moet je zorgen dat je vroeg vertrekt, en dan bedoel ik erg vroeg. Om de volledige Bagan-zonsopkomst te ervaren, is het aan te raden om ongeveer 20 tot 30 minuten van te voren aanwezig te zijn zodat je geleidelijk de horizon ziet oplichten in allemaal verschillende kleuren! Dit maakt voor de mooiste foto’s.

18051322873_09ced92ff5_k

3. Grand Canyon – Arizona
Het aanzicht van tientallen verschillende gekleurde lagen steen, miljoenen jaren geleden gevormd, gepaard met het verblindende licht van de opkomende zonsopgang is misschien wel de beste vroege-ochtend die ik me kan voorstellen!

18775113040_d3da8619d0_k

4. Cape Mulinuu/Manase – Samoa
Stel je voor, een azuurblauwe zee die een koele bries met zich meeneemt, meters-lange palmbomen die lichtelijk heen en weer gaan door dit briesje, witte stranden en oude houten huisjes, perfect toch? Het enige wat in dit rijtje mist? De kers op de taart, ja, de zonsopkomst. Cape Mulinuú in Samoa is de allereerste plek ter wereld waar je de zonsopkomst kunt bekijken. Dit komt doordat Cape Mulinuu maar een aantal kilometer verwijderd is van de internationale datumgrens. Het maakt voor een onvergetelijke ervaring dat je de eerste zonsopkomst hebt kunnen zien, daarnaast is het ook nog eens een geweldig verhaal!

Manase sunrise

5. Paaseiland – Chili
Je kent het wel, dat eiland met die mysterieuze beelden uit de grond. Juist, Paaseiland. Iedereen die hier komt, komt hier maar voor een enkele reden, namelijk om de Moai te zien. Niet geheel onbegrijpelijk, maar Paaseiland heeft zoveel meer dan alleen deze stenen beelden. Groene, vruchtbare grond door het vulkaangesteente, mooie baaien, relaxte stranden en vulkanisch gebergte die een 360 graden beeld geven van het eiland.

Paaseiland heeft misschien wel de meest betoverende zonsopkomst van deze lijst. De mooiste plek, en misschien ook wel de bekendste, is Ahu Tongariki. Hier kan je de zonsopkomst aanschouwen terwijl je wordt aangestaard door 15 Moai standbeelden waarvan de schaduw langzaam maar zeker verdwijnt. Magisch, vind je niet?

Moai standbeelden tijdens zonsopkomst.

Ben je benieuwd geworden naar een van deze bestemmingen of heb je zin gekregen om een van deze mooie plekken te bezoeken? Bij PaperFlies zoeken we dagelijks de beste deals voor je uit!