Reistrends op een rijtje; tips en tops!

Er staat weer een nieuw jaar voor de deur en dat betekent dat jij vast weer nieuwe reisplannen aan het maken bent. Wij denken graag met je mee en zetten hieronder de afgelopen reistrends op een rijtje.

Reistrends: Azië en Japan

Azië is natuurlijk al jaren een populaire bestemming onder vele reizigers. Niet wonderbaarlijk met de prachtige natuur, veelal lage prijzen en de gastvrijheid in vele Aziatische landen. En dus zullen ook komend jaar weer veel reizigers een trip maken naar het Oosten.

Qua bestemming was ook een van de reistrends naar Japan. Dit land stond voorheen vooral bekend als een dure bestemming maar door de aanhoudende waarde daling van de Yen is wordt het een steeds aantrekkelijker vakantieland. Leuke tip is de eilandengroep Okinawa wat ook wel het Hawaï van Japan wordt genoemd.

reistrends

Technologie

Technologie blijft zich ontwikkelen en dat is ook terug te zien in de reistrends. De meeste opvallende ontwikkeling komt uit Azië waar in het afgelopen jaar miljoenen mensen hun reis boekte via WeChat, de Chinese versie van WhatsApp. Van je tickets boeken tot inchecken, het kan allemaal via de app. Naar verwachting  waait deze trend over naar andere delen van de wereld.

Daarnaast loop je de kans dat je dit jaar geen roomservice meer ontvangt van een butler maar van een ‘botler’ oftewel een robot. Handig maar wel een beetje onpersoonlijk als je het ons vraagt.

reistrends botler

‘Doe het zelf’ vakantie

De trends is al enige tijd gaande maar zet nog steeds door; steeds minder mensen boeken een pakketreis. Het zelf uitzoeken en apart boeken van vlucht en hotel blijkt vaak goedkoper dan een gebundelde reis maar dat wisten wij natuurlijk al lang.

Niet alleen boeken mensen meer zelf, ook doen zij meer research naar de bestemming. Websites als TripAdvisor worden steeds vaker geraadpleegd om zeker te zijn van een perfecte vakantie.

reistrends

Eten met (en bij) locals

De echte reiziger weet het langer maar locals zijn de perfecte reisgidsen. Zij kunnen je de mooiste plekjes laten zien en de beste verhalen vertellen. Steeds meer reizigers gaan voor een echt authentieke ervaring en wat past daar nu beter bij dan eten bij de locals thuis. Een opkomende trend die je nog meer verbind met je bestemming.

reistrends locals

Genoeg tips om een goede reis te kunnen boeken, en dat is makkelijker dan je denkt. Dagelijks zoeken we bij PaperFlies naar de beste deals om je droombestemming dichterbij te halen. Bekijk onze reisdeals en stap in dat vliegtuig.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies