De opmerkelijkste en mooiste stranden ter wereld

Waan je je op dit moment het liefst een van de mooiste stranden met een parel wit zandstrand en een azuur blauwe zee? Dan hebben wij iets nieuws voor je! De mooiste stranden hoeven namelijk niet persé aan dit perfecte idyllische plaatje te voldoen. Sterker nog wij hebben een lijst samengesteld met stranden die zijn geprezen om haar schoonheid en zijn stuk voor stuk merkwaardig te noemen. Deze mooiste stranden zijn dus zeker een bezoek waard.

Whitehaven Beach, Queensland, Australië

Whitehaven Beach, Queensland, Australië mooiste stranden

De Whitsundays, gelegen in het hart van het Great Barrier Reef, zijn een verzameling van 74 tropische eilanden voor de kust van Queensland, Australië. De meest bekende is Whitehaven, vooral te danken aan haar schitterende kleuren. Het veranderende tij creëert een mooi tie-dye effect rond de witte stranden en het blauwe oceaan water.

Koekohe Beach, South Island, Nieuw-Zeeland

Koekohe Beach, South Island, Nieuw-Zeeland mooiste stranden

De Maori-legende vertelt dat deze stenen, Moeraki Boulders genoemd, verspreid langs Koekohe Beach, de overblijfselen zijn uit een groot kano wrak. Volgens de Maori zijn de bolvormige stenen het resultaat van een natuurlijk proces waarbij korrels van zand en stenen deze massa vormen. De stenen kunnen een diameter bereiken van max. zes meter. Hierdoor maakt het deze plek niet alleen een van de mooiste stranden, maar ook van de meest bijzondere verschijnselen.

Pink Sands Beach, Harbour Island, Bahamas

Pink Sands Beach, Harbour Island, Bahamas mooiste stranden

Dit strand is vooral opmerkelijk vanwege de kleur van het zand, namelijk roze. Kilometers van deze roze zandstranden strekken zich uit langs de kust van Harbour Island in de Bahama’s. De stranden krijgen deze rood/roze kleur door bepaalde zeedieren die in het koraalrif voor de kust van het eiland leven.

Scala dei Turchi, Sicilië, Italië

Scala dei Turchi, Sicilië, Italië mooiste stranden

Dit strand is bijzonder om de gelaagde kalkstenen klif. Dit lijkt op een massieve witte trap die leidt naar de oceaan, de Scala dei Turchi ook wel Trap van de Turken. Gelegen langs de Realmonte kust, strekt Scala dei Turchi zich uit langs de gehele kust en biedt het een prachtig uitzicht.

Shell Beach, Shark Bay, Australië

Shell Beach, Shark Bay, Australië mooiste stranden

Zoals de naam al impliceert, is Shell Beach in Shark Bay volledig gemaakt van schelpen. Een van de weinige stranden van dit type in de wereld. Dit strand staat dan ook op de UNESCO World Heritage Site en bestaat uit ruim 100 kilometer van kokkelschelpen langs de baai van L’Haridon Bocht in West-Australië. Dit plekje wordt door meerdere mensen erkent als een van de mooiste stranden.

Bengagil Sea Cave, Algarve, Portugal

Bengagil Sea Cave, Algarve, Portugal mooiste stranden

Eigenlijk zegt de foto al genoeg, maar we zullen nog een kleine toelichting doen. Deze zee grot in de Algarve in Portugal verbergt een afgelegen strand en is dus alleen bereikbaar per boot. Het gebied rond Benagil Beach bestaat uit kalkstenen formaties. Dit maakt het een bezienswaardigheid in de regio waar veel fotografen op afkomen.

Papakolea Beach, Kau, Hawaii

Papakolea Beach, Kau, Hawaii mooiste stranden

Gelegen in de buurt van het meest zuidelijke punt van Hawaï, bevindt zich Papakolea Beach. Dit strand bevat olijf-gekleurd zand, dat is verkregen door erosie van het mineraal olivijn, dat is gevonden in het nabijgelegen vulkanische puin. Papakolea Beach is één van de slechts vier groene zand stranden ter wereld.

Glass Beach, MacKerricher State Park, Fort Bragg, Californië USA

Glass Beach, MacKerricher State Park, Fort Bragg, Californië USA mooiste stranden

 Dit strand wordt vaak aangeduid met het gezegde “One man’s trash is another man’s treasure”. Deze stranden zijn namelijk bijna 60 jaar in gebruik geweest als vuilnisbelt. Dit veranderde in 1967. Vandaag de dag zijn drie van de stranden gevuld met gepolijste stukken van kleurrijk glas. De stranden zijn open voor toeristen, maar het verzamelen van het glas is helaas verboden.

Red Sand Beach, Isla Rábida, Galapagos eilanden

Red Sand Beach, Isla Rábida, Galapagos eilanden mooiste stranden

Isla Rábida is gelegen op bijna 1.000 kilometer uit de kust van Ecuador in de Galapagos-archipel. Dit eiland is onbevolkt maar het is de thuisbasis van roze flamingo’s en zeeleeuwen. De kust van dit vulkanische eiland is bekend om zijn rode zand, dat zijn kleur krijgt van lava afkomstig van de rotsachtige kust kliffen.

Bezoek de mooiste stranden!

Kan jij ook niet wachten om een van deze mooiste stranden te bezoeken? Gelukkig zijn wij dagelijks voor jou op zoek naar de beste vliegticketdeals. Een vlucht boeken was nog nooit zo leuk, makkelijk en voordelig! Bekijk ons gehele aanbod en ontdek jouw droombestemming!

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies