Iedere ochtend komt de zon op, zonder dat wij daar eigenlijk veel van merken. De zonsopkomst is iets waar de meeste mensen niet zoveel aandacht aan besteden. ’s Ochtends ben je natuurlijk alleen maar bezig met zo snel mogelijk al je spullen pakken en wegwezen! En ’s zomers draai jij je nog lekker een keertje om, terwijl de zon haar eerste stralen al over de wereld werpt. Dat is best jammer, want de zonsopkomst kan wonderschone beelden opleveren.

De Franse fotograaf Julien Grondin reisde drie jaar lang de wereld over om de mooiste zonsopkomsten en zonsondergangen te fotograferen. In 2013 begon hij met zijn reis aan de West- en Oostkust van Amerika om zijn liefde voor reisfotografie uit te oefenen. Al snel realiseerde hij zich dat het schieten van foto’s met de zon direct in het frame hem fascineerde. Anders dan andere fotografen, die dat juist vermijden. Hier doet Grondin zijn voordeel mee.`Het is lastig om het juiste shot te krijgen´, zegt hij, ´maar ik hou wel van een uitdaging´.

Inmiddels is Grondin al door Europa en Azië gereisd en heeft hij al meer dan 50.000 foto’s genomen. Deze kun je vinden op zijn Facebookpagina en Instagram, waar hij onder de naam Beboy Photography al duizenden volgers heeft verzameld. Hier deelt hij ook tips om de mooiste foto’s van een zonsopgang te maken. Wij hebben de mooiste foto´s voor je op een rijtje gezet. Grondin moest hiervoor flink vroeg opstaan, maar dan heb je ook wat.

zonsopkomst parijs

zonsopkomst toscane

zonsopkomst bangkok

zonsopkomst provence

angkor wat

zonsopkomst canyonlands national park

IJsland

 toscane

yosemite park

seattle

zonsopkomst yosemite park

Nog niet genoeg gezien? Hier lees je wat de mooiste plekken ter wereld zijn om de zonsopkomst te bekijken. Zin gekregen om zelf ook zo’n spectaculaire zonsopkomst te zien? Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden deals om jou het beste aanbod te doen.