Valentijnsdag; wat moet je dan in hemelsnaam doen? Het leukste is natuurlijk om er gewoon even tussenuit te gaan. Tijd voor jullie samen en daarnaast ook nog een te leuk cadeau! De onderstaande Valentijnsbestemmingen zijn uitermate geschikt voor een paar dagen weg met je lover.

Valentijnsbestemmingen

PraagValentijnsbestemmingen Praag

Op de Karelsbrug word je omringd door sneeuwvlokken, in de kerken branden kaarsen en er zijn talloze ondergrondse bars en restaurants waar het haardvuur gezellig knappert. Drink wijn in Jazzclub Agharta en geniet van prachtig Praag. Het winterse weer op Valentijnsdag maakt van Praag de ultieme romantische bestemming.

MarrakechValentijnsbestemmingen Marrakech

Samen slenteren door de kleine straatjes van de Medina van Marrakech heeft iets heel romantisch. In februari is de temperatuur al rond de 20 graden, een aangename warmte in vergelijking met Nederland. Eet ’s avonds op het grote plein (Djemaa el Fna) waar vanaf een uur of vijf tientallen eetkraampjes verschijnen.

New YorkValentijnsbestemmingen New York Valentijnsbestemmingen

Valentijnsdag, zoals wij die nu kennen, komt natuurlijk uit de USA. New York zal dan ook groots uitpakken in dit weekend. Winkels en dan vooral de etalages staan in het teken van de liefde. Rond deze tijd zijn er overal schaatsbanen te vinden. Schaatsen met je partner, met uitzicht op de wolkenkrabbers van New York, klinkt als de ideale date!

MadridValentijnsbestemmingen Madrid

In de St. Anton kerk in Madrid ligt Sint Valentijn begraven. Maar dit is natuurlijk niet de enige reden om naar deze stad af te reizen voor Valentijnsdag. Madrid heeft een enorm aanbod aan tapastentjes en deze zijn samen met de sangria en het “menu del dia” zeker niet duur! Maak een wandeling door het Retiro Park of bezoek de overdekte foodmarkten “Mercado de San Miguel” en de “Mercado San Anton”.

KopenhagenValentijnsbestemmingen Kopenhagen Valentijnsbestemmingen

Kopenhagen ligt maar op een kleine anderhalf uur vliegen van Amsterdam en toch zijn veel Nederlanders hier nog nooit geweest. Zonde, want de stad heeft ontzettend veel leuke trendy koffie- en eettentjes. Beklim samen de “Vor Frelsers Kirke (een kerkje) voor een prachtig uitzicht over de stad of bezoek het Glyptoteket en Nationaalmuseum. Een originele bestemming om je valentijn mee te verrassen!

Kan je ook niet wachten en ben je geïnspireerd door deze locaties? Wij zijn dagelijks op zoek naar de beste reis aanbiedingen van het internet. Kijk voor de beste vakantie aanbiedingen op PaperFlies.