Ben jij standaard hotels helemaal zat en toe aan iets nieuws? Verblijf dan in één van de onderstaande hotels! Europa kent veel bijzondere hotels, maar deze slaan alles. Van slapen in een doodskist (!) tot een nachtje in een vogelnest, je kunt het zo gek niet bedenken. Dit zijn de meest bijzondere overnachtingen van Europa.

bijzondere overnachtingen

bijzondere overnachtingen

IJshotel – Zweden

Dit hotel is niet voor koukleumen! In het Zweedse plaatsje Jukkasjärvi vind je het grootste ijshotel ter wereld. Dit 4* hotel bestaat uit ruim 2000 ton ijs uit de Torne rivier. De eerste nacht verblijf je in een van de sprookjesachtige ijskamers van het hotel. Alle kamers zijn volledig vervaardigd uit ijs, zowel de meubels als de decoraties. In de Art Suite word je omgeven door prachtige ijssculpturen gemaakt door 25 verschillende internationale kunstenaars. In de Deluxe Suite vind je indrukwekkende ijssculpturen en heb je toegang tot een verwarmde badkamer en suite. En hoe zorg je dan dat je niet bevriest terwijl je slaapt op een bed van ijs? Ieder bed is voorzien van een lekker warm dierenhuidje en het hotel verstrekt aan iedere gast een extra warme slaapzak. Gekleed in thermisch ondergoed, sokken, handschoenen en een muts, mag je een poging wagen lekker te slapen in dit ijskoude hotel. Na een nachtje koukleumen kun je weer lekker opwarmen in een van de sauna’s van het hotel. Volgende nachten slaap je in ‘warme kamer’ van het Kaamos hotel. Dit hotel is vernoemd naar het Noorderlicht en ligt op het complex van het ijshotel. Het ijshotel beschikt over verschillende restaurants, een ijsbar waar je kunt genieten van heerlijke drankjes, en een heuse ijskapel waar je zelfs kunt trouwen!

bijzondere overnachtingen

Yellow Submarine – Liverpool

We all live in the yellow submarine, the yellow submarine, the yellow submarine… Dit knalgele hotel op het water is uitermate geschikt voor Beatles fans. De onderzeeër ligt aangemeerd in de wijk Albert Dock in Liverpool. Het gehele interieur van de submarine is geïnspireerd op de hit Yellow Submarine van de Beatles en de modernistische cultuur van de jaren 60. Het is als een reisje terug in de tijd. De submarine beschikt gelukkig wel over moderne gemakken zoals vloerverwarming en een flatscreen tv. De submarine bestaat uit 3 slaapkamers, waarvan de grootste gebaseerd is op 6* hotel Burj Al Arab in Dubai. In de  lounge kun je gouden platen van de Beatles bewonderen en overal hangen foto’s en aandenken van deze iconische popgroep. Het interieur bestaat uit talloze designmeubels uit Parijs en New York. Er staat zelfs een Mod-scooter uit de film Quadrophenia.

bijzondere overnachtingen

Treehotel – Zweden

Zweden is een land dat barst van de bossen. Kent en Britta Lindval besloten daar gebruik van te maken en begonnen het Treehotel. Het stel baseerde hun hotel op een film van Zweedse filmmaker Jonas Selberg Augustsen, waarin drie vrienden terugkeren naar hun roots en besluiten samen een boomhut te bouwen. Dit architectische hoogstandje vind je diep verstopt in de bossen van Noord-Zweden en bestaat uit de meest bijzondere boomhutten. Zo kun je verblijven in een UFO, een heuse UFO die enkele meters boven de grond tussen de bomen zweeft. Of kies voor de Mirror Cube, een vierkante boomhut die aan de buitenkant compleet bestaat uit spiegels. Ook is er een Blauwe Kegel, die ironisch genoeg rood is,  de Libelle, of een ‘gewone’ Boomhut. De hutten zijn op 4 tot 6 meter boven de grond  tussen de bomen bevestigd. De kamers zijn ontworpen met respect voor de natuur. Ze bestaan uit duurzaam composiet materiaal en de interieurs zijn modern, licht, minimalistisch en ecologisch. Tot slot hebben alle kamers een spectaculair uitzicht over de vallei. Als je zoekt naar bijzondere overnachtingen, ben je hier zeker aan het juiste adres!

bijzondere overnachtingen

bijzondere overnachtingen

De Diamond Room en Two Lion room in Propellor Island City Lodge 

Propellor Island City Lodge – Berlijn

Dit hotel in Berlijn heeft misschien wel de vreemdste kamers ter wereld. Je verblijft niet in een hotel, maar in een kunstwerk. In elk van de 24 kamers van dit hotel voelt het alsof je een surrealistisch schilderij binnenstapt. Je kunt er slapen in een doodskist (voor de echte freaks), een vliegend bed in een kamer met een scheve vloer, of zelfs een ondersteboven kamer! In de kamer Two Lions slaap je in kinky kooien en de Diamond Room bestaat helemaal uit spiegels, heel sexy volgens de website van het hotel. Voor €20 extra per nacht slaap je iedere nacht in een andere kamer.

jailhouse hotel sweden

bijzondere overnachtingen

De Barabas Suite en Most Wanted Room in het Jailhotel

Jailhotel – Zwitserland

Altijd al willen weten hoe het voelt om in de gevangenis te zitten? Dat kan in het Jailhotel in Zwitserland. Het gebouw stamt uit 1862 en werd tot 1998 gebruikt als gevangenis. Nadat men 130 jaar lang heeft geprobeerd weg te blijven uit dit gebouw, moet je nu betalen om er binnen te komen. Het hotel is vrij eenvoudig ingericht. Bij binnenkomst wordt op een scherm gevraagd: are you ready to be locked up? De kamers hebben simpele eenpersoonsbedden en tralies voor de ramen. Je hebt gelukkig wel een eigen badkamer die je alleen met je eigen celgenoten hoeft te delen. De kamers hebben namen als Most Wanted Room en Twin Cell. In de Library Suite kwamen gevangenen alleen binnen op goed gedrag. Leuk weetje: in de Barabas Suite vind je een muurschildering die werd achtergelaten door een van de gevangenen, Mr. Barabas.

Zin gekregen om een van deze hotels te bezoeken? Bij PaperFlies doorzoeken wij dagelijks duizenden reisdeals om jou alleen het beste aanbod te doen.