September is nog niet voorbij en de kerstcollecties liggen al in de winkels, tuincentra hebben hun kerstshows al opgebouwd en reisbureau’s adverteren al volop met reisjes naar kerstmarkten. Maar waar vind je nou de leukste kerstmarkten?

kerstmarkten hyde park londen

Londen

Londen is the place to be als het gaat om je kerstinkopen. De leukste kerstmarkt vind je hier in het Winter wonderland in Hyde Park. Voor de gelegenheid wordt Hyde Park vanaf november omgetoverd in een spectaculair winters landschap. De kerstmarkt bestaat uit ruim 200 houten chaletjes waar je unieke cadeau’s, verrukkelijke snacks en snoezige kerstdecoraties vind. Maar de kerstmarkt is niet het enige wat je moet zien in dit Winter Wonderland. Je kunt hier ijsskaten op de grootste outdoor ijsbaan van Europa, geniet van de spectaculaire show De Notenkraker on ice, of verwonder je over het prachtige uitzicht in het reuzenrad. Breng ook eens een bezoekje aan Bond Street, de meest luxe winkelstraat van Londen. De etalages zijn hier met kerst extravagant versierd met lichtjes en bewegende poppen.

5633880070_fe5e13456e_b

Keulen

Keulen staat bekend om haar sprookjesachtige en romantische kerstmarkten. De bekendste kerstmarkten in Keulen zijn de markten op de Nuemarkt, de Altermarkt en het Rudolfplatz. Maar vooral de kerstmarkt op het Domplein is een populaire attractie. De aanwezigheid van de imposante Dom en de gezellige aankleding geven deze kerstmarkt haar unieke sfeer. De markt heeft meer dan 160 mooi opgesmukte kraampjes waar je de leukste hebbedingetjes en de mooiste kerstboomversieringen kunt vinden. Talloze hapjes en glaasjes glühwein dienen misschien wel als inspiratie voor je kerstmenu. Daarnaast is Keulen lekker dichtbij: in 2,5 uur sta je met de auto al in het centrum van de stad. Leuk weetje: in Keulen vind je een roze kerstmarkt: Christmas Avenue.

kerstmarkten valkenburg

Valkenburg

De kerstmarkten in Valkenburg zijn wel heel bijzonder: ze vinden plaats in de grotten onder de stad! De donkere grotten worden in de kerstperiode uitgebreid versierd met duizenden lichtjes, kerstbomen en mini decors. In de grotten vind je zelfs een horecagelegenheid waar je kunt genieten van een warme chocolademelk met slagroom of een lekker glaasje glühwein. Ook de rest van Valkenburg komt in hemelse sferen met kerst. De huisjes in de smalle straatjes van het centrum worden versierd met lichtjes, hulsttakken en kerstbomen. Twee keer per week rijdt de Winterparade door de kleine smalle straatjes van Valkenburg met extravagant versierde praalwagens en dansers in bijzondere kostuums.


kerstmarkten boedapest

Boedapest

Boedapest is ’s winters een heel andere stad dan in de zomer. De gezellige terrasjes maken plaats voor flinke pakken sneeuw en ijsschotsen in de Donau. Met kerst heeft Boedapest haar eigen unieke charme. Vanaf half november zijn de kerstmarkten geopend, die zowel veel toeristen als Hongaren lokt. De kraampjes op deze kerstmarkten bieden een groot aanbod aan Hongaarse handvaardigheid. Je vind hier handgemaakt houten speelgoed, houtsnijwerk, handgeschilderde zijden sjaals, aardewerk en lamsvachten jassen. Dorst gekregen van al het shoppen? Neem een glaasje forralt bor, de Hongaarse versie van glühwein. Proef om je honger te stillen de Hongaarse kerstspecialiteit beigli: gebak van opgerold deeg met een vulling van maanzaad, walnoten of gedroogd fruit.

kerstmarkten wenen

Wenen

De Weense kerstmarkt op het Rathausplatz is al 700 jaar lang een van de charmantste kerstmarkten van Europa. Deze kerstmarkt staat bekend om de Vienna Christmas World. Hier is niet alleen een kerstmarkt te vinden met 149 stalletjes, maar ook talloze attracties. Je kunt romantisch schaatsen in een park en er zijn zelfs workshops peperkoekhuis maken. Laat je in kerstsferen brengen door de geur van gebrande amandelen, kerstbroden, honing en glühwein.

kerstmarkten brussel

Brussel

In Brussel vind je op de kerstmarkt een gigantisch reuzenrad versierd met 18.000 lampjes, met uiteraard een fantastisch uitzicht over de met kerstlichtjes verlichte stad. Op de Grote Markt staat een enorme kerstboom die ook versierd is met duizenden lichtjes. De kerstmarkten in Brussel passen goed tussen de historische gebouwen. De ruim 200 stalletjes bieden de leukste en mooiste kerstversieringen, de lekkerste hapjes en natuurlijk de meest heerlijke Belgische kerstbonbons.

69179610_bb6210fa64_z

Lille

De stad Lille maakt echt werk van kerst. Op weg naar de kerstmarkten zul je hier geen enkel huis zien dat niet versierd is met de meest overdadige decoraties. Duizenden lichtjes, minidecors, kerststalletjes en besneeuwde dorpjes versieren de binnenstad. Op de Place de Rihour staan 30 chaletjes die de mooiste Franse ambachtsproducten verkopen. Met ruim 3.900 winkels is Lille sowieso een superleuke winkelstad. Ben je de kerstmarktjes zat, kun je je hier natuurlijk nog lang vermaken!

Zin gekregen om een van deze kerstmarkten te bezoeken? Bij PaperFlies doorzoeken we dagelijks duizenden deals om jou het beste aanbod te doen.