Het leukste van een vliegreis blijft het aankomen op de plaats van bestemming. Als je geluk hebt heb je een stoel aan het raam en kun je je bestemming al vanuit de lucht zien liggen. Waar in de meeste gevallen dit beeld een opluchting is omdat de reis er op zit, is er ook een aantal luchthavens waarbij de landing nog behoorlijk spannend kan worden. Heb je vliegangst, onthoud dit lijstje dan goed en vermijd deze bestemmingen wanneer je de volgende trip gaat boeken.

Courchevel Airport, Frankrijk

courchevel airport
Dit kleine luchthaventje ligt in de Franse Alpen en wordt met name veel gebruikt tijdens het wintersportseizoen. De landingsbaan is tegen een berghelling opgebouwd, erg hobbelig en maar 525 meter lang.

Barra International Airport, Schotland

barra international airport
Deze luchthaven op het Schotse eiland Barra is de enige luchthaven ter wereld met een strand als landingsbaan. De piloten moeten rekening houden met de getijden want tijdens vloed staat de landingsbaan onder water. Hier wil je dus zeker geen vertraging oplopen.

Tenzing-Hillary Airport, Nepal

tenzing-hillary aiport
Deze luchthaven is vernoemd naar een beroemde bergbeklimmer en zijn sherpa. De landingsbaan is maar 460 meter lang met op het einde een diepe afgrond.

Funchal Airport, Madeira

funchal aiport madeira
Voor lange tijd was dit de kortste landingsbaan ter wereld totdat de Portugezen besloten om de lengte van de baan te verdubbelen doormiddel van pilaren in zee.

Gibraltar International Airport, Gibraltar

gibraltar aiport
Midden op de landingsbaan van deze luchthaven bevindt zich een kruispunt met een openbare weg. Wanneer er een vliegtuig opstijgt of landt moet het verkeer even wachten om vervolgens over de landingsbaan verder te kunnen rijden.

Ice Runway, Antarctica

ice runway
Deze landingsbaan is niet meer dan een stuk sneeuwvrij gemaakt ijs. Het ijs is stevig genoeg om op te landen maar het blijft iedere keer de vraag of het ijs na de landing het gewicht van het vliegtuig wel kan dragen.

Juancho E. Yrausquin Airport, Saba

saba airport
De landingsbaan op Saba is maar 400 meter lang en begint én eindigt met een klif aan zee.

Gustaf III Airport, Saint Barthelemy

airport
De luchthaven op dit Franstalige eiland in de Caraïben is niet voor mietjes. Het eindigt op een kort stuk strand en ligt daarnaast ook nog in een helling.

Matekane Air Strip, Lesotho

airport lesotho
De foto spreekt voor zich. De landingsbaan eindigt vlak voor een 600 meter diepe afgrond.

Malé International Airport, Malediven

malé aiport
Waarschijnlijk niet de engste luchthaven uit deze lijst maar zeker een hele ervaring om op te landen. Vanuit de lucht krijg je een prachtig uitzicht over de Malediven. Je transfer van en naar deze luchthaven gaat per boot, wie wilt dat nou niet?

Zou jij het aandurven om te landen op een van deze luchthavens? Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te kunnen doen!