We noemden het een wereldreis. Na een halfjaar kwijlend van verlangen, begonnen wij onze ‘wereldreis’. Ons plan was om van Nieuw-Zeeland door te reizen naar Australië, om vervolgens nog een week te ontspannen op één van de Cookeilanden: Rarotonga.

Nieuw Zeeland Wereldreis

strand vakantie australie

Na het rondreizen in Nieuw Zeeland en Australië dachten wij dat niks deze reis nog avontuurlijker kon maken. Dit hadden we mis. Toen wij op Rarotonga aankwamen, en de warme lucht onze longen vulden, kon ons vakantiegevoel niet meer stuk. Het moment dat we het vliegveld uit liepen, kwamen er lokale bewoners naar ons toe, om ons te voorzien van vele felgekleurde bloemenkransen. Een traditie dat ver teruggaat in de tijd.

Toen al dol van enthousiasme gooide wij onze bagage in de achterbak van het busje. We reden een lange oprijlaan op en kwamen aan op een idyllische plek. Omringt door palmbomen en bananenplanten, stond daar ons exotische huisje.

Cookeilanden reizen

Gesetteld en al, gingen wij op weg naar het strand. Toen we hier aankwamen zagen we egaal witte stranden en een azuurblauwe zee met fel gekleurd koraal en grote hoeveelheid aan vissen. We ploften neer bij de eerste beste strandbar die we konden vinden en bestelde een ‘Ice chocolate’. Zoals vele van jullie wel zullen weten bestaat dit drankje uit vanille ijs, pure chocolade stukjes en melk. Dit was een genot om te drinken. Dit werd al snel vaste prik elke ochtend.

De volgende dag huurde we twee kajaks waarmee we vanaf het hoofdeiland naar een klein eilandje konden gaan. Onze dag bestond uit snorkelen, kajakken en zonnen, dit was voor ons het pure genieten. ’S Avonds werden wij uitgenodigd om een door lokale bewoners gegeven dans en zangvoorstelling bij te wonen. Hawaii-rokjes werden uit de kast getrokken, bloemenkransen werden omgedaan en er werd heel veel gedanst.

kayak reizen rarotonga eiland

Helaas komt aan alles een einde, zo ook aan deze fantastische reis. Als ik terugkijk heb ik meer beleefd dan ik had durven dromen. Ik heb geproefd van nieuwe culturen, genoten van een ander klimaat en kennisgemaakt met het ultieme genieten. Deze reis was meer dan een reis op zich, het was een beleving. Een transformerende beleving. Na het zien van de Cookeilanden gelegen in de Grote Oceaan, is het even slikken wanneer ik denk aan het leven in Nederland. Nu, terug in Nederland, tijdens het typen van deze blog, zie ik mezelf weer zitten in mijn bikini op dat mooie egaal witte strand. Ik blijf erover dromen…

Ook zin gekregen om je koffer te pakken? Bij PaperFlies zoeken we iedere dag door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo kun je vaker op reis tegen de beste prijs.