De beste pubs vind je in Dublin. Ierland het land van de groene heuvels, mythen, legenden en….. BIER! Trek in een biertje? Dan is Dublin the place to be om een heerlijk biertje te drinken. Dublin kent maar liefst 800 pubs waar een heerlijk pilsje genuttigd kan worden. Voordat jij een vliegticket naar Dublin boekt heeft PaperFlies voor jou de beste pubs op een rijtje gezet.

1. The Brazen Head

Oud maar goud zeggen ze altijd en dat geldt zeker voor deze pub. The Brazen Head dateert uit het jaar 1198. Nog elke avond kan je hier genieten van Guinness bier, Ierse hapjes en livemuziek.

2. O’Donoghue’s

Wil je genieten van traditionele Ierse muziek? Dan is O’Donoghue’s zeker een aanrader! Elke avond komen lokale muzikanten hier een optreden geven. Geniet van de prachtige Ierse instrumenten: Fiddles (violen), koperfluit, bodhrans (Ierse trommel) en uilleann pipes (Ierse doedelzak). Het is aan te raden om vroeg op de avond te gaan, aangezien het elke avond helemaal vol zit.

3. The Temple Bar

Dit is misschien wel de meest bekende pub van Dublin. The Temple Bar bevindt zich in de meest populaire gebied van Dublin genaamd Temple Bar. In het gebied Temple Bar zijn allerlei pubs te vinden, maar dit is de bekendste. The Temple Bar staat bekend om zijn heerlijke bier, traditionele muzikanten en als meest bezochte pub van Dublin.

Temple bar dublin pub

4. The Foggy Dew

The Foggy Dew bevindt zich ook in het Temple Bar gebied. Het heeft een traditionele atmosfeer in wat moderne setting. Wanneer je op je zondag niets te doen hebt, dan is The Foggy Dew de oplossing. De beste Ierse artiesten treden hierop en moedigen het publiek aan om gezellig mee te doen met de vrolijke melodieën.

5. Sweeney’s Bar

Voor de donderdag, vrijdag en zaterdag avond is Sweeney’s De PLEK. Het ligt midden in de stad en om die reden is het ook zeer populair. Regelmatig komen hier bandjes en DJ’s heerlijke muziek draaien. De pub heeft een exclusieve uitstraling en is ook ideaal om een cocktail te nuttigen.

6. The Living Room

Je favoriete sportclub aanmoedigen onder het genot van een drankje en een hapje? Dat kan in de biergarten van The Living Room. De biergarten wordt gedeeld door drie pubs. Vooral het uitzicht is adembenemend. Het is hier heerlijk vertoeven wanneer het zonnetje schijnt en het bier koud is.


7. Bruxelles

Drie pubs onder één dak? Ja dat is Bruxelles. Drie van de beste pubs van Dublin bevinden zich in het Bruxelles. Elk moment van de dag kan je terecht in deze bar. Vooral voor de feestliefhebbers onder ons is deze pub een aanrader. Regelmatig komen de bekendste bands en DJ’s van Ierland hier het publiek los schudden.

8. The Long Hall

Wie even terug het verleden in wilt gaan om een pintje te drinken van dat zwarte spul, moet naar The Long Hall. Deze pub karakteriseert het verleden van Dublin. Het is een heerlijke plek om in alle rust te genieten van een biertje.

9. De Mercantile Bar

Soms hoef je je hotel niet uit om terecht te komen in een populaire pub. Dat is het geval bij de Mercantile Bar. Deze pub bevindt zich in het Mercantile Hotel. Elke avond is hier wat te doen, van pintjes tot cocktails ze hebben het allemaal. Het is niet verplicht om hotelgast te zijn om de pub te betreden.

10. The Globe

Last but not least, The Globe! Mocht je na al biertjes trek hebben in iets zoeters, drink dan een heerlijke cocktalil in The Globe. Deze pub staat bij de inwoners van Dublin bekend om zijn overheerlijke cocktails. De pub is Maandag tot Zondag open.

Wil jij naar Dublin op vakantie? Kijk dan op PaperFlies . PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.