De 9 mooiste vakantie bestemmingen voor dit jaar

Soms zie je door de bomen het bos niet meer. Het houdt niet op met de mooiste plekken, witste stranden en avontuurlijkste routes. Wij helpen je even weer wat inspiratie op te doen voor het aankomende jaar. Hierbij wat bekende plekken gecombineerd met de onontdekte parels.

1. Singapore, Azië

singapore azie hoofdstad mooiste plekken

Singapore viert namelijk haar gouden jubileum. Sinds de onafhankelijkheid in 1965 heeft de stad vele bezoekers getrokken. In 2015 was het dan ook groot feest met het 50 jarige jubileum. Toch is het de andere jaren ook de must see locatie! Met haar prachtige gebouwen en schone imago. Bovendien is het de ideale uitvalsbasis voor een trip door Zuidoost-Azie.

2. Namibië, Afrika

namibie afrika giraf mooiste plekken

Namibië is ondertussen alweer heel wat jaren onafhankelijk. Grote stappen heeft het land dan ook gemaakt in zijn ontwikkeling. Het is het eerste land in Afrika die de bescherming van de natuur onderdeel heeft gemaakt van de grondwet. Namibië is werkelijk prachtig en heeft zijn zaakjes goed op orde, ontdek het dus voordat het land te toeristisch wordt.

3. Litouwen, Europa

litouwen europa hoofdstad mooiste plekken

Per 1 januari 2015 maakte het land zich helemaal los van de voormalige sovjet overheersing en is het land officieel lid van de Europese unie. Het is nu een stuk makkelijker om rond te reizen in Litouwen, nu je er overal kunt pinnen. Je vindt er prachtige stranden, Europa’s grootste zandduinen en de hoofdstad biedt gezellige straatjes in Barok stijl. En dat zo dichtbij!

4. Nicaragua, Centraal-Amerika

nicaragua zee strand mooiste plekken

Het schilderachtige koloniale Nicaragua heeft het stigma van een door oorlog verscheurd verleden. Maar toen kwam het eerste vijfsterren resort (Mukul) waarna er nog één volgde (Hedeaway and Spa). Hierdoor heeft Nicaragua langzaam de naam gekregen van een luxe bestemming. Maar de bestemming is ook opkomend onder backpackers door de grote volksfeesten, caribische eilanden en het lekkere eten.

5. Ierland, Europa

ierland kust wandelen mooiste plekken

Schapen over straat, muziek, dans, whiskey en bier. Een land vol traditie en ontzettend mooie landschappen die prachtig bewaard blijven. Je kan er de Wild Atlantic way rijden, 2500 km aan prachtige routes die je alle uithoeken van het land laten zien.

6. De republiek Congo, Afrika

congo afrika gorilla mooiste plekken

Dit land werkt hard aan een nieuw hoofdstuk in zijn geschiedenis. Op dit moment is het zien van een buitenlandse toerist er nog zo zeldzaam als een witte olifant. Maar er wordt hard aan de weg getimmerd. Het land heeft olie, hout en een steeds beter wordende infrastructuur. Na de turbulente jaren wordt er hard gewerkt aan het herstel van de nationale parken, accommodaties en de infrastructuur voor het toerisme. Als je op ontdekkingsreis wilt dan is de republiek Congo een van de mooiste plekken voor jou!

7. Filipijnen, Azië

eiland filipeinen boot mooiste plekken

Meer dan 7100 eilanden met witte zandstranden, koraal riffen en palmbomen. Met al die eilanden hoef je geen enkele toerist tegen te komen als je dat niet wilt. Met cultuur, live muziek en parades ga je nog veel horen van dit paradijs.

8. Sint Lucia, Caribisch Gebied

sint lucia eiland mooiste plekken

Een uniek heuvelachtige eiland, groen begroeid, midden in de Caribbean. Het eiland is erg rustig behalve als er een cruiseschip aanmeert. Natuurliefhebbers kunnen de jungle in, de vulkaan bezoeken, zwemmen met dolfijnen en kijken naar zeeschildpadden op Grand Anse Beach. Avonturiers kunnen hiken, klimmen, abseilen in de jungle of kitesurfen op Sandy Beach. Kortom een eiland in de Caribbean voor diegene die meer zoekt dan alleen een wit zandstrand. Niet gek dat deze bij een van de mooiste plekken hoort.

9. Marokko, Noord-Afrika

marokko woestijn landschap mooiste plekken

De budgetmaatschappijen hebben dit land op de kaart gezet, je vliegt er al heen voor 69 euro. Een roadtrip is de leukste manier om het land te ontdekken. Marokko heeft prachtige valleien, surfplekken en vergezichten afgewisseld met drukke kleurrijke steden.

Zin gekregen om op vakantie te gaan? PaperFlies is dagelijks op zoek naar de beste deals van het internet, zodat jij altijd de beste prijs boekt. Bekijk de beste vakantie aanbiedingen op PaperFlies.com.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies