8. Tenzing-Hillary Airport, Lukla, Nepal

7187787964_5bb4a6b333_k

De landingsbaan van dit vliegveld, die vernoemd is naar een van de eerste Mount Everest bergbeklimmers, is niet alleen een van de steilsten ter wereld, maar mondt ook uit in de winderige afgrond van de Himalaya-vallei. Logisch is dan ook dat je hier alleen mag landen met mooi weer!

7. Landingsbaan 13 L, John F. Kennedy International Airport, New York

5272947560_74209ece0c_b

Passagiers hebben er geen last van, maar voor piloten is dit een lastige landingsbaan. Ze moeten namelijk vliegtuigverkeer van New York’s andere vliegvelden (Newark en La Guardia) ontwijken, terwijl Jamaica Bay rechts van de landingsbaan zit en het verder omringd is met moerassen. Piloten hebben hier vaak maar 8 kilometer zicht!

6. Barra Airport, Barra, Schotland

6183021062_7950f4ccfe_b

Op dit eiland van Schotland land je gewoon op een strand. Of de vlucht soepel verloopt is afhankelijk van of het eb of vloed is!

5. Kai Tak Airport, Hong Kong

Age Fotostock

Age Fotostock

Deze luchthaven is in 1998 dichtgegaan, en met goede redenen. Het was midden in deze toen al overvolle stad gebouwd, waardoor vliegtuigen door een jungle aan wolkenkrabbers heenvlogen. Supereng!

4. Gibraltar Airport, Gibraltar

Gibraltar_airport

De landingsbaan van het vliegveld in Gibraltar wordt aan de Oostkant omringd door de baai van Gibraltar en aan de Westkant door de Middellandse Zee. De baan mond dus uit in water! Wat ook vreemd is, is dat Gibraltar verder alleen te bereiken is via die baan. Daarom zijn er slagbomen gebouwd zoals bij een treinspoor, welke dichtgaan wanneer er een vliegtuig overheen gaat.

3. Toncontín Airport, Tegucigalpa, Honduras

2120465227_82064b6aeb_o

Om in dit bergachtige gebied te kunnen landen moeten piloten vlak voor het aanraken van de grond nog 45 graden draaien. Te zware vliegtuigen kunnen hier dan ook niet landen.

2. Courchevel, Frankrijk

De 500 meter lange landingsbaan van dit vliegveld is niet alleen kort, maar ligt ook midden in een skigebied in de Franse Alpen. Om deze reden heeft ie een helling waar je vanaf zou kunnen skiën, en stopt hij bij een afgrond. Moet je je eens voorstellen dat je hier midden in de winter moet landen!

1. Princess Juliana International Airport, Sint Maarten

Princess_juliana_international_airport_approach

De landingsbaan van dit beruchte vliegveld is zo kort dat de vliegtuigen het eiland heel laag binnen moeten komen vliegen. Dit betekent dat ze zo’n 10 tot 15 meter boven zonnende mensen op het strand hangen. Whut!

Zin gekregen om te gaan reizen? Kijk dan op PaperFlies voor de beste reisdeals van het internet.