Rechte snelwegen, vluchtstroken en wegen rond de 3 á 4 banen is wel zo een beetje normaal hier in Nederland. Dat is echter niet overal zo. Waarbij wij onze snelwegen en straten als normaal zien, hebben anderen een andere perceptie van normale wegen. Hieronder een paar verbijsterend aparte wegen.

1. Baldwinstreet, Nieuw-Zeeland

Baldwinstreet, Nieuw-Zeeland, steil

Zou jij dit omhoog willen fietsen? Het is wel duidelijk dat de Nieuw-Zeelanders geen probleem hebben met steile wegen. Deze steilste weg van de wereld heeft 35% steilheid!

2. Swindon, England

Straat, Engeland, Swindon

Deze erg ingewikkelde rotonde in Engeland wordt ook wel de “magic roundabout” genoemd. Deze rotonde is gemaakt om de doorgang van het verkeer te verbeteren bij dit kruispunt. Waarschijnlijk werkte het in theorie erg goed maar in de praktijk gaat het hier regelmatig mis.

3. Spreuerhofstraße, Duitsland

Duitsland, smal, straat

Dit is het smalste straatje in de hele wereld met een officiële naam. Op zijn smalst is deze straat 31 centimeter breed en op zijn breedst 51 centimeter.

4. Yonge street, Ontario, Canada

Langst, straat, Canada

Op het eerste gezicht is deze straat niet heel bijzonder. Het bijzondere aan deze straat in Canada is dat hij 1896 kilometer lang is!

5. Judge Harry Pregerson interchange, Los Angeles, Verenigde Staten

Los Angeles, Amerika, interchange

Dit is het ingewikkeldste en grootste knooppunt ter wereld. Het heeft 4 verschillende lagen 15 punten waar het verkeer kan invoegen.

6. Ebenezer place, England

Ebenezer Place, Engeland, kortste

Dit is het kortste straatje in de hele wereld. Met zijn 2.06 meter lang heeft het dan ook maar 1 adres genaamd Ebenezer place 1, waar een leuke Engelse pub gehuisvest is.

7. Lombard street, San Francisco, Verenigde Staten

San Francisco, Amerika, bochten

In tegenstelling tot Baldwinstreet in Nieuw-Zeeland hebben ze hier in San Francisco voor een steile weg veiligheidsmaatregelen getroffen. Met 27% steilheid hebben zij besloten “een paar” speldbochten te maken. Misschien iets teveel van het goede?

8. 9 De Julio, Buenos Aires, Argentinië

Buenos Aires, breed, Argentinië

9 De Julio in Buenos Aires is de breedste straat ter wereld. Omdat deze straat 91 meter breed is en 7 banen aan elke kant heeft duurt het wel even voordat je aan de overkant bent!

Wil jij een keer een van deze bizarre wegen opzoeken? Hou dan onze website in de gaten!