Zuid-Amerika heeft unieke bezienswaardigheden om te ontdekken en te bewonderen. Laat je verrassen door de natuur  van Zuid-Amerika. Laat je overtuigen door de schoonheid van de top 5 bezienswaardigheden van Zuid-Amerika. Ze zijn het zeker waard om een keer in je leven te zien.

1. Iguazu watervallen

Bewonder een van de mooiste watervallen van de wereld. De Iguazu watervallen op de grens van Brazilië en Argentinië. Deze watervallen zijn hoger en twee keer zo groot als de Niagara watervallen. De omgeving van de watervallen is ook de moeite waard om wandelingen door te maken, want de watervallen zijn omgeven door verschillende nationale parken van Brazilië en Argentinië.

Iguaza watervallen

 

2. Salar de Uyuni, Bolivia

Dit is de grootste zoutvlakte in de wereld, 10,582 vierkante kilometer. Vroeger was de vlakte bedekt met water, maar na een lange tijd was het meer verdwenen. Toen verscheen de met zout bedekte vlakte zich. In het regenseizoen tussen december en april ligt er een dun laagje over de vlakte heen. Waardoor de vlakte op een grote spiegel lijkt. De horizon en de wolken reflecteren hierin waardoor alles lijkt te zweven.

Bolivia, Salar De Uyuni, Salt Lake

 

3. Nationaal park Torres del Paine, Chili

Het park heeft een ongerepte natuur en daarom komen er elk jaar weer duizenden toeristen op het nationale park af. Het park heeft een gevarieerd landschap. Er zijn namelijk verschillende rivieren, meren en bergen. Dit geeft het nationale park een unieke skyline. Het park is populair voor wandelingen maar ook kan je er kayakken, mountainbaiken en zeilen.

Torres del Paine National park

 

4. Kaieteur watervallen, Republiek Guyana

Deze watervallen bevinden zich in het Kaieteur nationaal park. De missie van het park is om de flora, fauna en de omgeving te beschermen. In het hart van het park bevindt zich het meest waardevolle bezit, namelijk de Kaieteur watervallen. De val van het water komt 226 m naar beneden. Om bij de watervallen te komen moet je door veel natuur je wandeling voorzetten. Maar als je er eenmaal bent is het een unieke ervaring.

Afbeeldingsresultaat voor kaieteur falls

 

5. Casa Del Arbol, Baños, Ecuador

De stad Baños bevindt zich in een dal en in deze stad is de wildste schommel in de wereld. Bij het boomhuisje staat een boom waaraan de schommel hangt. Vanaf hier heb je een prachtig uitzicht en schommel je letterlijk boven een afgrond.

schommel ecuador

Zin gekregen om een van deze bezienswaardigheden te bezoeken? Bij PaperFlies zoek je binnen 1 minuut door duizenden reisdeals en zie je gelijk bij welke reiswebsite je het goedkoopste uit bent. Of het nu een vliegticket of pakketreis is.