Verlang jij ook naar het beeld van torenhoge wolkenkrabbers, toeterende gele taxi’s en op elke hoek van de straat wat de beleven. Een magische stad, die eigenlijk geen beschrijving nodig heeft. De skyline van het geweldige New York ligt aan de andere kant van de Atlantische Oceaan op je te wachten. Heb jij je koffer al ingepakt? Lees snel deze tips van PaperFlies om je voor te bereiden op een bezoek aan deze bruisende stad.

Zien & doen in New York

Weergaloos uitzicht vanaf de Empire state building
Breng jij voor de eerste keer een bezoek aan de wereldstad New York? Bezoek dan de Empire state building. Vanaf grote hoogte heb je een weergaloos uitzicht over de bruisende stad en het drukke verkeer. Dit is overdag zeker de moeite waard, maar wanneer de zon ondergaat en de lichtjes van de stad branden geeft dit een magische sfeer

Fiets door het prachtige Central Park
Dit grote stadspark is geweldig om te ontdekken op de fiets. In het park is altijd iets te beleven, kinderen die softbal spelen, koffiedrinkende mensen op de bankjes en de Bethesda fountain. Wandel ook even door de Strawberry Fields. In dit park kun je uren genieten, neem daarom ruim de tijd voor een bezoek.


Wandel over de populaire Brooklyn Bridge
Wandel over deze enorme brug en bekijk zo de skyline van New York aan twee kanten. De indrukwekkende brug overspant de East River tussen Brooklyn en Lower Manhattan. Bewonder de stad vanaf de brug.

Het chaotische Times Square
De drukke stad in New York, met lichtgevende uithangborden, overal gele taxi’s en het bruist van leven. Deze plek wordt ook wel de binnenstad van de stad genoemd. Misschien ken je dit beeld van oud en nieuw.

Het machtige Vrijheidsbeeld
Dit beeld is een geschenk uit Frankrijk als teken van vriendschap. Het beeld wordt ook wel ‘Statue of Liberty’ genoemd. Het Vrijheidsbeeld kun je bezoeken met een veerboot, wil je genieten van het adembenemende uitzicht, beklim dan de 354 treden.

De grote Chinese wijk, Chinatown
Op Manhattan vind je de grootste Chinese wijk ter wereld. Hier wonen vele Chinezen en dat betekend dat je in deze wijk typisch Chinese winkeltjes, masseurs en Chinese restaurants vindt.

Winkelen in New York
Naast alle bezienswaardigheden die je spot in New York is het ook tijd voor ontspanning. Ontdek de M&M store, indrukwekkend hoeveel verschillende kleuren M&M’s je hier ziet. Je kunt de kleuren los van elkaar kopen. Daarnaast is het leuk om een kijkje te nemen in Sephora, een leuke winkel die beauty- en make-up merken verkoopt. Deze etalage heeft een aantrekkingskracht op vrouwen. Wandel door de Macy’s, een gigantisch warenhuis die zijn charme heeft, ontdek de oude roltrappen. De Bath & Bodyworks heeft een enorme keuze aan douchegels, bodysprays, geurkaarsen en nog veel meer. Daarnaast zijn er veel meer mogelijkheden om winkels te plunderen, bijvoorbeeld shoppen op aan de Upper East Side, Fifth Avenue, in SoHo of op de Times Square.

Vliegticket naar New York
PaperFlies vergelijkt meer dan 1200 ticketaanbieders. Ben je flexibel in datum, dan kan je vlucht een stuk goedkoper uitvallen. Met PaperFlies betaal jij nooit te veel voor jouw vliegticket of vakantie.

Overnachten in New York
Airbnb is een goedkope optie voor het overnachten in deze wereldstad. Het is een unieke manier en heel anders dan slagen in een hotel. Je slaapt bij locals thuis die een gedeelte van hun huis onderverhuren aan toeristen. Ga je liever wel voor een hotel? PaperFlies biedt leuke pakketreizen naar New York.

Wil jij New York ontdekken? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.