Je kan het je waarschijnlijk niet voorstellen, maar onderstaande jobs bestaan echt. Ooit gehoord van een parfumbutler? Of van een surfleraar die jou leert surfen, maar tegelijkertijd ook je hond? CNN heeft een top 10 ‘weirdes travel jobs’ opgesteld en dit zijn ze.

10. Bootchauffeur – Hilton Waikoloa Village, Hawaii
Verschilt een bootchauffeur van een kapitein? Ja. Een bootchauffeur zorgt namelijk voor het hele plaatje, het besturen van de boot is eigenlijk maar een bijzaak. Andres Hoffman is bootchauffeur en zegt over zijn job het volgende: “De rest van deze job bestaat uit het entertainen van gasten tijdens hun boottocht. We vertellen de gasten iets over de Hawaiaanse cultuur en over de dieren die we tegenkomen tijdens onze tocht. En soms zing ik zelf even om de gasten echt het vakantiegevoel te geven.

hawaii kust boot

9. Wild Manager – Zürich Airport, Zwitserland
Hoewel je niet meteen aan wildlife denkt bij een vliegveld, is dit in Zürich wel anders. Er zijn heuse Wild Managers aangenomen. Deze managers spenderen hun dagen rondom de landingsbanen van Zürich Airport. Ze zorgen ervoor dat bevers, eendjes en andere dieren de vliegtuigen niet belemmeren tijdens het opstijgen of landen.

zurich vliegveld

8. Air Nanny – Etihad Airways, V.A.E.
Luchtvaartmaatschappij Etihad Airways gaat voor de ‘extra mile’ wat betreft hun kleinste passagiers (en hun ouders). In 2013 zijn zij namelijk gestart met Air Nannies. Een team wat bestaat uit babysitters die zich hoog in de lucht ontfermen over de allerkleinsten aan boord. Ze spelen spelletjes en knutselen met ze om huilbuien te voorkomen. Bovendien troosten ze de kindjes wanneer dit laatste zich toch wel voordoet. Aubrey Tiedt van Etihad Airways zegt hierover: “We laten de kinderen zich speciaal voelen en hierdoor zijn ze kalmer aan boord”.

kind vliegtuig oppas

7. Lollyman – Hilton Los Cabos Golf & Beach Resort, Mexico
Jorge mag zichzelf de Lollyman noemen van het Hilton Los Cabos hotel en sinds hij dit werk doet is hij een echte held geworden. Elke middag loopt hij rond bij het zwembad en biedt gasten en kids een hele collectie lollies aan, in alle soorten en maten. Mocht je favo smaak er toch nog niet bij zitten: geen probleem! Jorge kan inmiddels zelf maken met elke samenstelling die jij wilt.

lollies

6. Camping butler – Resort Paws Up, Montana, V.S.
Voor wie dacht dat glamping al helemaal over-the-top was, een campingbutler tilt het glamping-niveautje nog net iets hoger. Hier wordt je door outdoor-specialisten in de watten gelegd terwijl je toch nog het idee hebt dat je zelf ook iets nuttigs aan het doen bent. Ze organiseren namelijk verschillende workshops waarin je bijvoorbeeld leert hoeden en hoe je een goede steak bakt.

camping butler

5. Dr. Shades – Four Seasons Resort Maldives, Malediven
Terwijl je ligt te chillen aan het zwembad van het Four Seasons hotel in de Malediven, moet je niet raar opkijken wanneer je een man, compleet uitgedost in lab-jas én stethoscoop, met verschillende soorten zonnebrillen voorbij ziet lopen. Mohammed Shareef, ook wel Dr. Shades genoemd, vult zijn dagen nu al twee jaar met het poetsen en fixen van zonnebrillen van gasten.

zonnebril strand

4. Parfumbutler – Rosewood Hotels en Resorts, verschillende locaties
Wanner je parfumflesje is gebroken in je koffer tijdens de vlucht hoef je je in een van de Rosewood Hotels geen zorgen meer te maken. Hier hebben ze namelijk een parfumbutler die 24/7 (ja echt!) beschikbaar is. Dag en nacht kun je de parfumbutler oppiepen die dan vervolgens met een breed assortiment parfums naar je kamer komt. Hij vertelt iets over de geurtjes om je vervolgens met een van de geuren te besprenkelen.

parfum butler

3. Zonnebutler – The Club Hotel & Spa, Jersey, V.S.
Toen de zomer van 2014 zó heet was in Jersey, besloot The Club Hotel & Spa een extra job te creëeren. De zonnebutler. De zonnebutler maakt het gasten aan het zwembad extra comfortabel en zorgt ervoor dat zij het optimale uit hun zon-sessie kunnen halen. Hij biedt ze onder andere verschillende zonnebrandcrèmes en geeft ze ook gekoelde handdoeken, watermeloen en verstuift water in hun gezicht.

zonnebrand butler

2. Winkel-therapeut – The Sheraton Puerto Rico Hotel & Casino
Normaal gesproken zou een therapeut je moeten helpen met problemen, zoals bijvoorbeeld het hebben van een ‘gat in je hand’. Maar deze therapeut zorgt er juist voor dat gasten meer gaan shoppen en uitgeven. Hij motiveert de gasten door de leukste boetiekjes te verklappen, deelt plattegronden uit en geeft aan waar je het meeste waar krijgt voor je geld.

winkelen hulp

1. Surfleraar voor honden – Loews Conorado Bay Resort & Spa, Californië
Sinds 2005 leert surfer Teevan McManus zowel gasten als hun honden de golven te trotseren op de surfplank. Het begon allemaal toen een Duitse herder de leraar volgde het water in. “Het duurde maar even voordat ik hem op mijn surfplank zette en hem vervolgens leerde hoe hij zelf de golven kon pakken.”

surfleraal honden

Ook zin gekregen in een nieuw avontuur? Bij PaperFlies zoeken we dagelijks door duizenden vluchten om jou alleen het beste aanbod te doen.