Afrika heeft een grote variatie aan natuur, dieren en planten. Hieronder de 10 fantastische plekken welke je zeker één keer in je leven bezocht moet hebben.

10. Namaqualand, Namibië en Zuid-Afrika

De locatie lijkt in de eerste instantie helemaal niet aantrekkelijk, het is droog, dor en vlak. Maar tijdens de lente tovert deze plek zichzelf om in een waar kunstwerk. Duizenden kleurrijke bloemen beginnen dan te bloeien en verspreiden een wolk aan schoonheid over de vlakte. Toeristen komen deze plek vaak bewonderen om te genieten van de natuur. Ook eigen beeldmateriaal maken van dit mooie natuur plaatje kan niet ontbreken.

Foto gemaakt door : Barbara Youngleson

 

9. Mount Nyiragongo, Kongo Republiek

Deze actieve vulkaan is populair omdat het grootste lavameer van de wereld zich hier bevind. De laatste uitbarsting van deze vulkaan vond plaats in 2002. Dagelijks wordt de activiteit van de vulkaan zorgvuldig bijgehouden. De hellingen van de vulkaan zijn vrij stijl en de lava is heel vloeibaar, dit kan ervoor zorgen dat de lava gemakkelijk met hoge stromen uit de vulkaan kan vloeien op het moment van uitbarsting.

Foto gemaakt door Richard Roscoe

Foto gemaakt door Francesco Pandolfo

 

8. Onderwater waterval, Mauritius

Dit afgelegen eiland in de Indische Ocean, 2000 km van Afrika vandaan, is een erg aantrekkelijk wonder uit de natuur. De onderwater waterval, gelegen aan de Zuid-West kust, is de handtekening van dit eiland. Het is eigenlijk niet echt een waterval. Het zand en het zout in het water creëert deze illusie. De reden hiervoor is dat het eiland relatief nieuw is en de vorming van het eiland nog steeds aanwezig is waardoor een onderwaterhelling wordt veroorzaakt.

Foto gemaakt door : onbekend

 

 

7. The Blyde River Canyon, Mpumalanga, Zuid-Afrika

Dit is waarschijnlijk één van de mooiste canyons ter wereld. Het is de grootste groene canyon op aarde. Behalve het dichte bos is de canyon ook het thuisverblijf voor verschillende soorten hippos, antelopes en ontelbare primaten. De canyon heeft vele watervallen en uitkijkpunten. Er zijn verschillende activiteiten om mooie plek vol natuur te ontdekken, zo kan je er raften, fietsen, paardrijden en zelfs over de canyon heen vliegen in een heteluchtballon.

Foto gemaakt door : PeteR

 

 

 

6. Namibië Woestijn, Namibië

Eén van de fascinerendste uitzichten bevind zich in Namibië.  De woestijn Namibië komt hier samen met de Atlantische oceaan. De woestijn strekt zich duizenden kilometers uit voordat het rode zand in de zee verdwijnt. Het kenmerk van dit wonder der natuur zijn de rode duinen die een mooi landschap creëren.

Foto gemaakt door : Onbekend

 

 

5. the Victoria Falls, Zambia en Zimbabwe

Grenzend aan twee landen, Zambia en Zimbabwe, liggen de prachtige Victoria Falls. Deze watervallen zijn één van de populairste watervallen ter wereld.  De watervallen zijn vernoemd naar Koningin Victoria, maar de lokale bevolking noemt dit wonder van de natuur  ‘Mosi-oa-tunya’ wat de ‘rookdonders’ betekend.

 

Foto gemaakt door : Onbekend

 

4. Tafelberg Kaapstad, Zuid-Afrika
Dit aantrekkelijke portret overziet de vibrerende stad en trekt veel hikers en klimmers aan. Het is ook makkelijk toegankelijk bij voet. Populair bij de bezoekers is echter de kabelbaan. De kabelbaan brengt je in een paar minuten naar boven.

Foto gemaakt door : Onbekend

 

 

3. Avenue of the Baobabs, Menabe, Madagascar

De modderige weg tussen Morondava en Beloní Tsiribihina staat bekend om deze groep reusachtige bomen. Deze weg is één van bekendste en bezochtste natuur wegen in Madagascar.

Foto gemaakt door : Todd Gustafson

 

 

2. Serengeti National Park, Tanzania

Dit is het meest bezochte park in Zuid-Afrika. Deze tropische savanne bedekt 14,763 km2 van het gebied. Het staat bekend om de vele dieren die er leven. Leeuwen, zebra’s, krokodillen, buffalos, olifanten, flamingos, giraffen, luipaarden en andere soorten lopen en grazen vrij door het park. De bezoekers hebben de mogelijkheid om op safari te gaan in het park. Samen met een gids hebben toeristen de kans om meer te leren en te ontdekken over het Afrikaanse wilde leven.

Foto gemaakt door : Onbekend

 

1. Mount Kilimanjaro, Tanzania 

Kilimanjaro is de hoogste berg in Afrika en de hoogste vrijstaande berg in de wereld. Eigenlijk is het een vulkaan samengesteld uit drie verschillende soorten steen. Het is niet een hele moeilijke berg om te beklimmen. Je hoeft geen professional te zijn. Op de top zijn er gletsjers die de moeite waard zijn om te gaan bekijken van dichtbij.

 

Foto gemaakt door : Christian Pondella Red Bull Content Pool

Zin gekregen om een reis naar Afrika te maken? PaperFlies zoekt dagelijks door duizenden reisaanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Kijk snel op PaperFlies.com