Over het algemeen zijn veel landen, steden en dorpen redelijk eentonig met kleurkeuzes voor de huizen. Deze steden/dorpen/wijken zijn echter een hele andere richting op gegaan. Met de creatieve pet op hebben zij alle kleuren van de regenboog gebruikt.

1. Balat, Istanbul

Balat, Istanbul, Turkije

In Balat kan je makkelijk uren ronddwalen en je verbijsteren over de kleurrijke omgeving. De wijk is vergeven met kunstgalerijen en kleinschalige modewinkels die net zo creatief zijn als de omgeving. Zeker een bezoekje waard als je in de buurt bent!

2. Old San Juan, Puerto Rico

Old San Juan, Puerto Rico, eiland

Dit is een wijk in Puerto Rico die bekend staat om zijn oud Europese stijl huizen. Met een palmboom hier en daar krijgt het ook een caribisch tintje en dat vormt een mooie combinatie in deze wijk.

3. Chefchaouen, Marokko

Morocco, blue, travel

Deze stad met een overvloed aan blauw ligt in het Rif gebergte in de buurt van Tangier. Met de mooie mix van Marokkaanse en Andaluciaanse invloeden is het een plaatje van een stad. Recentelijk is dit bergdorpje gerenoveerd met dank aan de Spaanse overheid en ziet er nu op en top uit. Het is ook een mooi dorpje om in te verblijven wanneer je het immense gebergte wilt ontdekken.

4. Willemstad, Curaçao

Handelskade, Willemstad, Curacao

Deze schilderachtige hoofdstad van Curaçao staat om vele dingen bekend maar vooral de pitoreske uitstraling. In 2012 is Willemstad toegevoegd aan de werelderfgoed lijst van UNESCO.

5. Izamal, Mexico

Mexico, geel, Maya

Deze stad in Mexico was vroeger het middenpunt van de aanbidding van de oppergod van de Maya’s, Itzamná en de zonnegod Kinich-Kakmó. Door de stad heen werden tempels gebouwd om deze goden te aanbidden. Vandaag de dag is het vooral een rustig stadje met de bijpassende bijnaam “La Ciudad Amarilla” oftewel de gele stad.

6. La Boca, Buenos Aires

La Boca, Buenos Aires, wijk

La Boca heeft zijn naam gekregen omdat dit dorpje bij de uitmonding van de Riachuelo rivier ligt. De wijk in Buenos Aires bestaat uit allemaal bij elkaar geraapt materiaal van allerlei scheepswerven inclusief de verf om de huizen mee te verven.

7. Júzcar, Spanje

Spanje, Juzcar, blauw

Het Spaanse stadje Júzcar valt met de blauwe huisjes redelijk buiten de boot als je kijkt naar de White Towns van Andalusië. Dit blauwe dorpje is ook nog niet zo lang smurfblauw. Toen de 220 bewoners in 2012 werden gevraagd om voor de nieuwe Smurfenfilm de stad blauw te maken voor een promotie, zeiden zij ja. Toen er werd aangeboden de huizen weer wit te verven is dat dankbaar afgewezen vanwege de interesse van de toeristen.

8. St. John’s, Newfoundland

St john's, Newfoundland, haven

Dit dorp in Canada heeft een bijzondere bijnaam: Jellybean Row. Deze naam én de kleurrijke huizen zijn ontstaan voor het gemak van de matrozen. De kapiteins zouden de huizen van de matrozen een felle kleur laten verven zodat deze makkelijker te spotten zouden zijn vanaf het water.

9. Vernazza, Italië

Italië, haven, Vernazza

Dit vrolijke vissersdorpje in Italië varieert zijn gebruik van kleuren van okergeel tot pastelroze. Een tip van de reizigers die het al bezocht hebben: neem een bezoekje aan de Belforte toren waar je een supermooi uitzicht hebt op zee.

10. Bo-Kaap (Kaapstad), Zuid-Afrika

kleurrijk, Kaapstad, Zuid-Afrika

Bo-Kaap, dat vooral bewoond is door “Kaapse Maleiers”, is één van de meest divers gekleurde wijken. Tijdens de tijd van de slavernij was het voor de slaven niet toegestaan om kleuren te dragen. Nadat de slavernij werd afgeschaft in 1838 vierden de voormalige slaven het dan ook groots. Dat deden ze door de huizen alle kleuren van de regenboog te verven om een statement te maken.

Ben je nieuwsgierig geworden naar deze kleurrijke dorpjes? Kijk dan even op onze website voor de beste bestemmingen!