De 10 leukste vakantielanden van 2017

Op de een of andere manier is vakantie vieren onlosmakelijk verbonden met het maken van lijstjes. De goed-georganiseerden onder ons maken voor vertrek een lijst van spullen die ze niet mogen vergeten in te pakken. Als je vroeger als kind vakantie vierde op de camping kwam je altijd thuis met een lijst van adressen, telefoonnummers of e-mailadressen van je vakantievriendjes of –vriendinnetjes. En nu we ouder zijn en zelf onze vakanties plannen heeft iedereen wel een bucketlist met bestemmingen die hoog op het verlanglijstje staan. Om een lijst toe te voegen hebben wij een top 10 gemaakt van verrassende vakantielanden in 2017. Heb je nog geen idee wat je deze zomer gaat doen, laat je dan inspireren door deze ‘tip-top-10 vakantielanden van 2017’.

1. Brazilië

Brazilië strand voetbal

Met het WK had het niet anders gekund dan dat dit swingende land op nummer  1 zou staan. Zelfs als je niet van voetbal houdt heeft Brazilië een hoop te bieden. Begin je trip in Rio de Janeiro en je zult zult snel begrijpen waarom het magische Brazilië verslavend kan werken.

2. Antarctica

antarctica

Het zal niet als eerste in je opkomen als je op zoek bent naar een vakantiebestemming. Maar Antarctica is uniek, avontuurlijk en ongerept. Toerisme bestaat er simpelweg niet en bevolking ook nauwelijks. Maar een excursie naar Antarctica is een ‘once in a lifetime opportunity’. Tip: Begin je trip in Buenos Aires, verblijf een paar dagen in deze sexy stad voordat je afreist naar Ushuaia waar je Antarctica-expeditie begint.

3. Schotland

Schotland kasteel

Schotland heeft alles. Ga naar de Highlands voor prachtige natuur waar je dagen kunt wandelen langs meren en bergen. Ga naar steden als Edinburgh als je het eeuwenoude Schotse en Engelse erfgoed wilt ervaren. En als je van sport houdt moet je deze zomer zeker naar Glasgow gaan.

4. Zweden

Zweden Stockholm

Voor velen heeft Zweden nog steeds het beeld van een koud land waar ze nooit zonnige warme zomers hebben. Niets is minder waard. Zweden kent zeer aangename zomers die nog aangenamer worden wanneer je ze doorbrengt in de prachtig groene Zweedse natuur of de gemoedelijke en trendy hoofdstad Stockholm.

5. Malawi

Malawi

Verbaasd dat Malawi in deze top 10 staat? Dat begrijpen we, het is inderdaad niet het eerste land dat in je opkomt als je van plan bent om naar Afrika af te reizen. Nog verbaasder zul je zijn wanneer je Malawi bezoekt. Het land bestaat uit grote nog relatief onontdekte reservaten waar je binnen no-time de big 5 zult spotten in de een van de mooiste landschap die Afrika rijk is.

6. Mexico

mexico maya tempels zee

Caribische stranden en de Mexicaanse keuken kleuren Mexico. Voor de cultuur – en architectuur liefhebber zijn de Maya tempels natuurlijk een verademing. Als je van prachtige stranden houd en je wilt relaxen of lekker feesten moet je zeker naar Cancún gaan, ook wel de ‘Parel van Mexico’ genoemd.

7. De Seychellen

de Seychellen eiland

Tijdens je vakantie op de Seychellen waan je je echt in een droomwereld: prachtige stranden, een azuurblauwe zee, een mooie natuur, maar vooral erg veel rust! De Seychellen zijn ideaal voor natuur- en strandliefhebbers. Maar ook voor romantici en honeymooners is een vakantie op de Seychellen een bijzondere ervaring.

8. België

antwerpen grote markt

Deze bestemming is dicht bij huis. Maar daarom zeker niet minder mooi. België is veel meer dan het eerste land waar je doorheen moet op weg naar het zuiden. Want wees eens eerlijk, wat weet je nou van steden zoals Brugge, Antwerpen of Gent? Geniet in deze fijne steden van het Bourgondisch Belgische leven. Als je van geschiedenis houdt moet je dit jaar zeker naar België, overal in het land worden activiteiten georganiseerd ter herdenking van de uitbraak van de Eerste Wereldoorlog honderd jaar geleden.

9. Macedonië

Macedonie

Onbekend, ondergewaardeerd maar zeker de moeite waard om deze zomer nog te bezoeken. Macedonië barst van de verborgen schatten. Indrukwekkende bergen, kristalheldere meren, eeuwenoude stadjes. Samengebald rond het meer van Ohrid vind je alles wat Macedonië, het onbekende kindje van voormalig Joegoslavië, te bieden heeft.

10. Maleisië

kuala lumpur

Er zijn maar weinig toeristische oorden waar je zoveel verschillende activiteiten kunt ondernemen. Het is een veilig en goed georganiseerd land, dit maakt Maleisië geschikt als vakantiebestemming voor elk type toerist (zelfs voor kinderen). In Maleisië kun je kiezen voor prachtige bounty eilanden, authentieke jungle of voor levendige metropolen als Kuala Lumpur. Daarnaast is alles in Maleisië ook reuze betaalbaar, terwijl het geen arm land is.

Zin gekregen in een volgende vakantie? Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden deals om jou het beste aanbod te kunnen doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies