Een weekendje naar het sprookjesachtige Praag? Dat is een geweldig idee! In deze Tsjechische hoofdstad verveel je je niet snel. Met een prachtige oude binnenstad, veel bezienswaardigheden en een sprookjesachtige rivier is Praag één van de allermooiste steden van Europa. PaperFlies zet voor jou de plekken op een rijtje die je absoluut niet mag missen.
praag, historie, stad
1. De Moldau
De rivier stroomt dwars door Praag, met een boot tour zie je beide zijden van de rivier en de indrukwekkende bruggen over het water. Tevens is dit de langste rivier die Tsjechië kent. Beleef de charme die de Moldau met zich meebrengt.

Praag Rivier Bezienswaardigheid

2. Joodse wijk Josefov
Eeuwenlang werden Joden gediscrimineerd en weggestopt in een aparte wijk van de stad. Er zijn interessante gebouwen bewaard gebleven uit deze turbulente geschiedenis. In de Joodse wijk vind je bijvoorbeeld een synagoge en een bijzondere Joodse begraafplaats. Deze wijk ligt ten noorden van het Oude Stadsplein.
moldau, rivier, boten
3. Astronomisch uurwerk van Praag
Bevestigd aan het  oude stadsraadhuis in de oude stad is de astronomische klok. Dit is de op twee na oudste klok in de wereld (de oudste die nog werkt).
Deze unieke middeleeuwse klok is te gebruiken om de tijd af te lezen en de stand van de zon en maan. Het wisselen van de uren is een niet te missen fenomeen.

4. Het Letnápark
Een prachtig stadspark die ook nog eens gratis toegankelijk is! Je vind het in de wijk Holešovice en vanaf hier heb je een prachtig uitzicht over rivier de Moldau, de Joodse wijk en het oude centrum. Dit uitzicht kun jij zien, met een vliegticket naar Praag.
stad, uitzicht, Praag
5. De dierentuin van Praag
Als je even zat bent van alle historie en architectuur in Praag, kun je een bezoek brengen aan de grote Zoo van deze stad. Hier zie je meer dan 4400 dieren. Daarnaast zijn er restaurants, souvenirshops, kiosken en speeltuinen. Je vindt de dierentuin in het noorden van Praag in de wijk Troja. Zoo Praha staat hoog aangeschreven en geeft veel ruimte aan de dieren.

dierentuin praag

6. De Praagse burcht
Dit grootste kasteel ter wereld, moet je met eigen ogen zien. Een prachtig bouwwerk die uitsteekt op een heuvel boven de stad. ´Het kasteel van Praag´, met de grootste omvang van de wereld is een indrukwekkend plaatje. In de burcht heb je een adembenemend uitzicht over de stad, hier vind je ook het koninklijk paleis, het eeuwenoude ´gouden straatje´en de Sint Vituskathedraal.
Uitzicht, stad, avond
7. Plein Wenceslas
Eens in je leven moet je hier zijn geweest. Met een vliegticket naar Praag kun je het grootste plein van Europa bezoeken. Dit levendige winkelgebied ligt in het centrum van de nieuwe stad.

Plein Wenceslas

8. De Sint Vituskathedraal
Deze kerk is de grootste van Tsjechië. Gebouwd in de gotische stijl schittert deze kathedraal met drie torens boven de stad uit. De binnenkant is een bezoek waard, met prachtig mozaïek, schilderingen en goud.

vitus kathedraal praag

9. Wandel over de Karelsbrug
Deze brug is het icoon van Praag, in 500 meter brengt het je aan de overkant van de Moldau. De boogbrug verbindt Malá Strana met de Oude stad. Met de barokke sfeer is dit de perfecte plek voor een romantische wandeling.
karelsbrug, water, praag
10. De oude stad
Hier vind je een prachtig oude plein, volop oude kerken en andere bezienswaardigheden zoals de Karelsbrug en het astronomisch uurwerk van Praag.

Praag oude stad

 

Klaar voor een stedentrip naar Praag? Kijk dan op PaperFlies. PaperFlies zoekt dagelijks namelijk door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Zo betaal je nooit teveel voor je vliegticket of vakantie.