De Verenigde Staten staan bekend om hun wilde landschappen. Extreme omstandigheden hebben hier een aantal natuurwonderen in verstopt die je zullen doen twijfelen of je niet op een buitenaardse planeet terecht bent gekomen. Lees daarom hier onze top 10 vreemdste natuurverschijnselen van de Verenigde Staten.

10. Badwater, Death Valley National Park, Californië

natuurwonderen Amerika, VS natuur, Zoutvlakte VS

natuurwonderen Amerika, VS natuur, Zoutvlakte VS

Dit bekken in Death Valley, een dal dat 85,5 m onder de zeespiegel ligt, doet zijn naam echt eer aan. In Badwater ligt namelijk een kleine poel waarvan de enorme hoeveelheid zout het water ondrinkbaar maakt. Niet gek, want Death Valley is één van de heetste plekken op aarde en de droogste plek van Noord-Amerika.

9. Zabriskie Point, Death Valley National Park, Californië

natuurwonderen Amerika, VS natuur, Zabriskie

natuurwonderen VS, natuurverschijnselen Amerika, Zabriskie

Zabriskie Point is een andere bijzondere plek in Death Valley National Park. Van hieruit heb je uitzicht op een soort pastelkleurig maandlandschap. Omdat het er overdag gemiddeld 46,6 °C is leeft er vrijwel niets in deze golvende duinenverzameling.

8. Antelope Canyon, Lake Powell Navajo Tribal Park, Arizona

natuurwonderen VS, natuurverschijnselen Amerika, Kloof USA

natuurwonderen VS, natuurverschijnselen Amerika, Kloof Amerika

Niet voor niets is de Antelope Canyon in Arizona de meest gefotografeerde kloof van het Zuidwesten. Deze smalle gleuf is gevormd door heftige overstromingen in een normaal gesproken droog gebied. Dit natuurgeweld heeft de kloven een bijzondere, smoothe structuur gegeven.

7. White Sands National Monument, New Mexico

natuurverschijselen, natuurwonderen VS, woestijn Amerika, wit zand USA

natuurverschijselen, natuurwonderen VS, woestijn Amerika, wit zand USA

Deze bergtoppen lijken besneeuwd, maar dat zijn ze niet: het zijn de witte zandduinen van White Sands National Monument in New Mexico. Ze bedekken 710 km² aan woestijn, met duinen en gipskristallen.

6. Bryce Canyon National Park, Utah

stenenbos USA, Kloof VS, Natuur Noord-Amerika

stenenbos USA, Kloof Noord-Amerika, Natuur Noord-Amerika

De Bryce Canyon in Utah staat bekend om haar bijzondere rotsen, die tezamen wel een stenen bos lijken. Deze kalk- en zandsteenformaties worden hoodoos genoemd. In het zonlicht variëren de kleuren van roze naar oranje, wat mysterieuze beelden oplevert.

5. Mendenhall Ice Caves, Alaska

Gletsjer USA, Ijsgrot Alaska, Natuur Noord-Amerika

Gletsjer USA, Ijsgrot Alaska, Natuur Noord-Amerika

Vlakbij het stadje Juneau in Alaska ligt een enorme gletsjer. Vanbuiten is deze al indrukwekkend, maar het bijzondere is dat je de ijsgrot ook in kan.

4. Grand Canyon, Arizona

Grand Canyon, Natuur USA, Natuur Amerika

Grand Canyon, Natuur USA, Natuur Amerika

De Grand Canyon is een enorme kloof in Arizona waar de Colorado rivier doorheen stroomt. De Canyon wordt met ongeveer 435 kilometer beschouwd als een van de zeven natuurwereldwonderen. Tijdens de zonsop- en ondergang is de kloof zowaar nóg indrukwekkender.

3. Grand Prismatic Spring, Yellowstone National Park, Wyoming

natuurverschijnselen usa, hot spring, natuurlijke bron

natuurverschijnselen usa, hot spring, natuurlijke bron

De Grand Prismatic Spring is een enorme hete bron in Yellowstone National Park. Doordat het water extreem zuiver is heeft het midden een opvallende blauwe kleur, terwijl bacteriën de buitenkant oranje maken. Gemiddeld komt er wel 2000 liter water per minuut vrij uit de bron, met een temperatuur van 85°C.

2. The Wave, Arizona

de golf, wave amerika, rode rotsen

de golf, wave amerika, rode rotsen

Deze kleine rotsformatie in de buurt van de grens tussen Arizona en Utah lijkt met haar bijzondere U-vorm wel een versteende golf. De rode kleuren zorgen voor prachtige foto’s, met name in het zonlicht.

1. Fly Geyser, Nevada

Fly Geyser, natuurwonderen amerika, natuurwonderen vs

Fly Geyser, natuurwonderen amerika, natuurwonderen vs

Noord Amerika scoort duidelijk hoog in de categorie bizarre plekken, maar de Fly Geyser van Nevada staat voor ons toch wel echt op nummer 1. Deze geiser zal je doen afvragen of je niet per ongeluk in de Efteling bent beland.

Ben jij overtuigd om de Verenigde Staten te bezoeken? PaperFlies zoekt dagelijks de beste aanbiedingen naar Noord-Amerika voor je op.

Meer inspiratie? Lees ook onze blog over de meest exclusieve plekjes ter wereld.