De 10 allerduurste vliegtickets

De allerduurste vliegtickets verwacht je niet zo snel van ons. PaperFlies is altijd op zoek naar de voordeligste vliegtickets. Vorige week schreven we zelfs nog een blog met 12 tips om de goedkoopst mogelijke vlucht te boeken. Maar in onze zoektocht naar de voordeligste vliegtickets komen we ook wel eens verrassende uitschieters naar boven tegen. De echte dure vliegtickets vind je natuurlijk in de first classes van de meest gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen, en dan hebben we het niet over ‘een-paar-tientjes-meer’ duur maar over ‘bedragen-van-vier-nullen’ duur.

10 New York naar Singapore met Singapore Airlines voor ruim €10.500 (enkele reis)

Voor dit bedrag vlieg je in alle comfort van New York JFK met Singapore Airlines’ nieuwste First Class suites in de Airbus A380 naar Singapore. Je krijgt een eigen vrijstaand bed, eettafeltje en 23-inch entertainment systeem. Uiteraard is het eten en de drank van de hoogste kwaliteit.

Singapore airlines first class

9 Los Angeles naar Melbourne met Qantas vanaf €11.300 (enkele reis)

De luxe van deze vlucht begint al op de luchthaven van Los Angeles, waar First Class reizigers worden ontvangen in de vernieuwde International Business Lounge inclusief leren lounge stoelen en open haard. Aan boord van het vliegtuig heb je de beschikking over een eigen bed met een matras van hoogstaande schapenvacht, uiteraard uit Australië.

Qantas business lounge

8 Los Angeles naar Tokyo met Japan Airlines vanaf €12.000

Los van de extreem luxe suite met volledige privacy wordt Japan Airlines met name geroemde om de uitgebreide menu- en wijnkaart. Naast een gigantisch aanbod aan westerse gerechten, Franse wijnen (rood en wit) en de beste champagnes hebben ze ook een volledig Japanse kaart met sushi en sashimi inclusief de beste sake rijstwijnen van alle grote namen.

Japan airlines first class

7 New York naar Singapore met Virgin Atlantic vanaf €12.650

De sfeervol verlichte, stijvolle en vrijstaande cabines van Virgin Atlantic’s Upper Class doen hun naam eer aan. Deze vluchten zijn vooral populaire bij zakelijke reizigers omdat de cabines zo gedraaid kunnen worden dat gedurende vlucht in alle rust vergaderd kan worden. Een Upper Class vergadering dan wel te verstaan.

Virgin atlantic first class

6 New York naar Singapore met Swiss Air voor een kleine €17.000

Voor dit vorstelijke bedrag zou je verwachten dat je rechtstreeks zou vliegen, maar je maakt eerst nog een tussenstop in de thuishaven van Swiss Air, Zurich. De luchtvaartmaatschappij noemt zichzelf ‘’uw huis boven de wolken’’. De First Class is ronduit vorstelijk en de culinaire selectie opgesteld door een chefkok met Michelin ster in combinatie met een uitgebreid assortiment van toiletartikelen van alle grote Zwitserse merken zorgen ervoor dat je je inderdaad in de wolken gaat voelen.

Swiss air first class

5 Hong Kong naar New York met Cathay Pacific voor ruim €20.000

Tijdens deze 14 uur durende vlucht word je als jet set passagier getrakteerd op de veelvuldig bekroonde First Class Service. Cathay Pacific heeft een unieke (1-1-1) opstelling waarin de luxe cabines in 3 rijen staan en zodoende voor een hoop privacy zorgt. De culinaire service is van het hoogste niveau en ’s ochtends wordt je gewekt met een heus kaviaarontbijt.

Cathay pacific first class

4 New York naar Beijing met Korean Air voor €20.500

Het handelsmerk van Korean Air zijn hun ‘First Class Kosmo Sleeper Seats’. Dit klinkt misschien fancy en hi-tech, maar dat zijn ze dan ook. Doormiddel van een touchpad kun je alles bedienen en er voor zorgen dat je je volledig kunt afsluiten van andere reizigers.

Korean air first class

3 San Francisco naar Abu Dhabi met Etihad Airways voor €21.300

In Abu Dhabi stikt het van de paleisachtige hotels waar je in alle luxe zult verblijven. De juiste manier om je voor te bereiden aan deze overdaad aan luxe is door te First Class te vliegen met Etihad Airways. In je eigen suite inclusief persoonlijke minibar vlieg je in luxe naar de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten.

Etihad first class

2 Los Angeles naar Dubai met Emirates voor een kleine €23.000

Het is geen wonder dat deze vlucht hoog in de lijst staan. De vlucht wordt namelijk veel gebruikt door wereldsterren, VIP zakenlui, Hollywood sterren en oliesjeiks. De on board service is niet gewoon goed, maar legendarisch. In je eigen suite beschik je niet alleen over een persoonlijke minibar, volledig vrijstaand bed maar ook een eigen wastafel en er zijn zelfs spa-faciliteiten aan boord.

Emirates first class

1 New York naar Hong Kong met Lufthansa voor ruim €33.000

Wat krijg je allemaal voor een 33.000 euro kostend vliegticket? Bij Lufthansa krijg je voor deze prijs een personal assistant die je begeleidt op de luchthavens, een suite met een vast bed én een luxe comfortabele stoel. Daarnaast een luchtbevochtiger, een custom made toilettas, een speciaal geselecteerde wijnkaart en michelin-bekroond culinair aanbod. Lufthansa is niet voor niets door Skytrax beoordeeld met 5 sterren.

Lufthansa first class

Maar laten we eerlijk zijn, voor de meesten van ons is dit “iets” te duur. PaperFlies zou PaperFlies niet zijn als we naast de duurste ook de voordeligste vliegtickets voor je zoeken. Wij zoeken dagelijks door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies