We hebben drukke wereldsteden, exotische bestemmingen met mooie stranden, steden vol met bezienswaardigheden en veel meer van dit soort bestemmingen die zeker op ieders bucketlist staan. Maar er zijn ook bestemmingen die nog niet door menig man zijn ontdekt en slechts door enkele wereldreizigers zijn bezocht. Deze bestemmingen zijn mooi, mysterieus maar ook zeker een bezoekje waard. Helaas zijn dit vaak net de plekken die nogal moeilijk te bereiken zijn… Hieronder wat visual information en misschien krijg je hier wel wat reis inspiratie van. Wellicht sta jij straks op de foto met een van deze bestemmingen op de achtergrond!

1. Huacachina, Peru

Oase, Peru, dorp

Deze oase in Peru bestaat uit een dorpje van rond de 100 inwoners. Natuurlijk niet heel gek dat dit dorpje niet vaak bezocht is aangezien het midden in de woestijn ligt. Als je er toevallig langsgaat en je wilt wat leuks doen, dan kan je altijd een sand-board huren en surfen in de woestijn. Awesome!

 2. Niihau, Hawaii

Niihau, eiland, water

Dit prachtige Hawaïaanse eiland is helaas bijna onmogelijk om te bezoeken als toerist, het is afgesloten voor toerisme om de bijzondere natuur en dieren te beschermen. Mocht het je toch lukken, laat het ons dan weten! 😉

3. Meghalaya, India

India, water, groen

Omdat de regen in dit deel van de wereld met bakken uit de hemel komt vallen, zijn deze indrukwekkende loopbruggen boven het water gemaakt. Deze dubbele brug is gemaakt zodat wanneer het water hoog staat, de bovenste brug genomen kan worden – en andersom. Hoe vet ziet dit eruit?

4. Church of Our Lady Mary of Zion, Ethiopië

Monnik, tempel, Ethiopië

Dit lijkt op het eerste gezicht niet een hele bijzondere tempel, maar niets is minder waar. Er ligt een bijzonder “object” in deze tempel waardoor maar één monnik in de hele wereld de tempel mag betreden. Wat het object is en blijft een mysterie.

5. Anegada, Britse Maagdeneilanden

Anegada, water, blauw

Dit is niet zomaar een Brits Maagdeneiland. Dit eiland is zo goed als omgeven door kust riffen, dat er bijna geen mogelijkheden zijn om aan te meren bij dit eiland. Gelukkig kan je altijd vanuit de lucht het eiland opgaan, mocht je dat willen ;).

6. Nunavut, Canada

Canada, water, sneeuw

Deze afgelegen plek in Canada is ook maar door weinig mensen bezocht. Het noordelijke deel van Canada is zo koud dat je in de winter op “water kan lopen”. Wanneer je op de zee loopt, kom je prachtige ijs valleien tegen waar je tussen kan lopen.

7. Ciudad Perdida (verloren stad), Colombia

Colombia, groen, jungle

Deze bedreigde stad is helemaal weggeborgen in de Colombiaanse jungle. Het is ongeveer 3 dagen lopen van de oudste koloniale stad van Colombia: Santa Maria. De ruïnes zijn gebouwd door het Tairona volk tussen de 8e en 14e eeuw. Er zijn speciale tours die aangeboden worden door het inheemse volk naar dit afgelegen gebied. Deze speciale tours voorkomen het verder afbreken van de ruïnes door toerisme

8. Mirador, Guatemala

Guatemala, stenen, jungle

Deze enorme pyramide in de jungle van Guatemala is een lust voor het oog. De pyramide is door de jaren heen steeds meer 1 geworden met de jungle en ziet er nu wat weelderiger uit als vroeger. Je kan deze tempel ook bezoeken met een 2-daagse tour te voet of ga met de ezel!

9. Lord Howe Island, Australië

Australie, water, rotsen

Dit bijzondere eilandje in Australië is extreem beschermd tegen toeristen. Er mogen maar 400 toeristen per jaar dit eiland op, om de natuur te beschermen.

10. The Principality of Sealand, Engeland

Sealand, water, oceaan

Dit ziet er misschien niet meteen uit als een aantrekkelijk aanbod om naar toe te reizen, maar er zit wel een leuk verhaal achter. Er woont namelijk exact 1 persoon op dit plateau en is het thuis van een excentrieke radio-omroeper. Deze geïsoleerde natie in de Noordzee heeft alles wat een natie hoort te hebben. Een nationale vlag, een voetbalteam en zelfs een volkslied. De “natie” wordt niet erkend door andere landen dus officieel is het allemaal niet en in je eentje voetbal spelen kan ook lastig zijn, maar het is zeker een unieke bestemming. De inwoner leeft overigens van verkoop van mokken en t-shirts.

 Ook één van deze bijzondere plekken bezoeken? Hou dan PaperFlies in de gaten. Bij PaperFlies zoeken we dagelijks door duizenden vliegticket aanbiedingen om jou alleen het beste aanbod te doen. Er zal wel wat meer nodig zijn dan een vliegticket om bij deze plekken te komen, maar een goed begin is het halve werk.