De beste Halloween feesten ter wereld

Door de jaren heen zijn velen rituelen en tradities ontstaan rond de mysterieuze 31ste van oktober. Veelal hebben deze gebeurtenissen te maken met religie maar vooral met de dood en verderf. Gelukkig is dat tegenwoordig wat minder letterlijk en meer feestelijk. Wij hebben de beste Halloween feesten van de wereld voor je onder elkaar gezet.

 Samhain, Ierland & Schotland

Eeuwen geleden organiseerden de Kelten een feest op 31 oktober om het einde van de oogsttijd te vieren. De doorgang tussen deze en de volgende wereld zou dan geopend zijn zodat de geesten van de doden konden passeren. Om de geesten gunstig te stemmen werden traktaties aangeboden door de feestvierders. Na verloop van tijd werden er Romeinse en christelijke elementen aan het Samhain feest toegevoegd. Dit is nu veranderd in het huidige Halloween.

Día de los Muertos, Mexico

Van 31 oktober tot 2 november vieren de Mexicanen het feest voor de doden. Technisch gezien is dit geen Halloween maar een feest voor Allerzielen. Families maken een altaar voor overleden familieleden met Afrikaantjes en suikeren schedels. Ook houden zij picknicks op begraafplaatsen, hoe luguber is dat?!

Village Halloween Parade, New York City, VS

Enge clowns, gespierde superhelden, Elvis en nog vele anderen lopen mee in een processie door Greenwich Village. Het is een ware freakshow die plaats vindt in de nacht van Halloween. Deze parade trekt jaarlijks meer dan 1 miljoen bezoekers.

Guy Fawkes Night / Lewes Bonfire, Engeland

Elk jaar op 5 november vieren de Britten met vuurwerk dat in 1605 Guy Fawkes niet de kans heeft gekregen om het Parlement op te blazen. Het verhaal erachter is nogal langdradig maar het feest is er niet minder om. Sommige dragen historische kostuums en anderen verbranden beeltenissen van beroemde verraders.

La Calaca, San Miguel de Allende, Mexico

Dit festival is een mix tussen Día de los Muertos en moderne kunst. Het publiek van dit evenement doet bijvoorbeeld mee als levend kunstobject of door te poseren. De kunst doet nogal duister aan. Het is de hele nacht feest in de straten van San Miguel de Allende.

Festival of the Dead, Salem, Massachusetts, VS

Een van de engste locaties van alle Halloween feesten. Salem staat bekend om haar heksenjacht in 1692. Het festival duurt een volle maand en je vindt er tarot lezingen, glazen bol lezingen en horror jachten.

Deze ietwat griezelige festivals zelf bezoeken? Bij PaperFlies zoeken wij dagelijks door duizenden vliegticket deals om alleen jou de beste deal te doen.

Site-standaard

Dutchie & Co-founder PaperFlies